Zweedse heavymetalband Avatar verkent verlaagde Leieboorden: “Grote eer om hier te zijn”

Vincent Van Quickenborne helpt de ‘King of Avatar Country’ uit het bootje.
Henk Deleu Vincent Van Quickenborne helpt de ‘King of Avatar Country’ uit het bootje.
Enkele muzikanten van de Zweedse heavymetalband Avatar verkenden zondagmiddag de verlaagde Leieboorden aan de Broeltorens. Ze deden eerst een boottochtje op de Leie, vooraleer aan te meren aan de Leieboorden. En daarna op foto te gaan met enkele fans. Gitarist Jonas Jarlsby was verkleed als ‘King of Avatar Country’, een verwijzing ook naar hun laatste studioalbum uit 2018.
Gitarist Jonas Jarlsby nam de tijd om op foto te gaan met de fans.
Henk Deleu Gitarist Jonas Jarlsby nam de tijd om op foto te gaan met de fans.

De groep kreeg voor de boottocht een ontvangst in de trouwzaal van het historisch stadhuis. Avatar maakte zaterdag indruk als afsluiter op het hoofdpodium ‘prison stage’ op het hardrock- en metalfestival Alcatraz, achter sportcentrum Lange Munte. “Jullie leverden een perfecte prestatie af, het was een speciale show”, stelde burgemeester Vincent Van Quickenborne in de trouwzaal. “Alcatraz zou zonder Avatar niet het festival zijn zoals we het nu kennen”, aldus de burgemeester. Gitarist Jonas Jarlsby, geen grote prater, hield het kort in de trouwzaal: “Het is een grote eer om hier te zijn. Hopelijk treden we nog vele jaren op Alcatraz op”, stelde de ‘King of Avatar Country’. Avatar werd tijdens het bezoek aan hartje Kortrijk gevolgd door een filmploeg. De band maakt een speciale dvd, nu Avatar voor het eerst headliner was op een groot metalfestival. Ook Kortrijk komt er in aan bod.

De ‘King of Avatar Country’ kon het boottochtje wel smaken.
Henk Deleu De ‘King of Avatar Country’ kon het boottochtje wel smaken.
De ‘King of Avatar Country’ en de burgemeester van Kortrijk, in de trouwzaal van het historisch stadhuis.
Henk Deleu De ‘King of Avatar Country’ en de burgemeester van Kortrijk, in de trouwzaal van het historisch stadhuis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.