Zware verkeershinder verwacht: Beneluxlaan dicht voor aanleg dubbelrichtingsfietspad en voetpad

Hier op de Beneluxlaan wordt veel hinder verwacht.
Google Maps Hier op de Beneluxlaan wordt veel hinder verwacht.
Om een middenberm door te trekken en een dubbelrichtingsfietspad en voetpad aan te leggen zal Beneluxlaan vanaf begin volgende week dicht zijn. Daardoor wordt er vanaf maandag 14 oktober zware verkeershinder verwacht op Hoog Kortrijk waar de drukke Beneluxlaan nabij verkeerswisselaar het Ei sluit. Een overzicht van wat er te gebeuren staat.

De verbinding tussen de Park & Ride-parking in de President Kennedylaan, rechtover de bioscoop Kinepolis, en een wandeldoorsteek naar het bedrijvenpark Beneluxpark in de Beneluxlaan wordt druk gebruikt. De inrichting moet veel veiliger voor voetgangers en fietsers. Het agentschap wegen en verkeer (AWV) laat daarom een dubbelrichtingsfietspad én voetpad aanleggen. In een eerste fase, van maandag 14 tot en met vrijdag 18 oktober, wordt de middenberm in de Beneluxlaan tot aan de wandeldoorsteek naar het Beneluxpark doorgetrokken. Er wordt die week ook een zebrapad aangelegd op de Beneluxlaan, aan de wandeldoorsteek. De Beneluxlaan is tijdens de werken dicht voor gemotoriseerd verkeer. Omrijden kan je via de Kennedylaan en Doorniksesteenweg. Fietsverkeer blijft mogelijk tijdens de eerste fase, namelijk in dubbelrichting aan de kant van het Beneluxpark.

Wapenstilstand

Tijdens de tweede fase, van zaterdag 19 oktober tot Wapenstilstand op 11 november, worden een nieuw dubbelrichtingsfietspad en voetpad aangelegd in de Beneluxlaan. Dan is de Beneluxlaan dicht in de richting van het Ei. Omrijden doe je via de Doorniksesteenweg en Kennedylaan. Fietsers kunnen wel door.

Rotonde dicht voor fietsers

Tijdens de derde fase, van dinsdag 12 november tot en met vrijdag 22 november, krijgt de Kennedylaan ter hoogte van de rotonde met de Beneluxlaan en de Park & Ride een dubbelrichtingsfietspad en voetpad. Verkeer blijft mogelijk, maar moet plaatselijk over één rijstrook per rijrichting. Tijdens deze laatste fase is de rotonde van de Benelux- en Kennedylaan wel dicht voor fietsers. Fietsers rijden om via de Beneluxlaan en Doorniksesteenweg.

Afhankelijk van weer

Tot slot: de timingen zijn afhankelijk van weer en onvoorziene omstandigheden en kunnen dus nog verschuiven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.