Zomerbar Summer Vibes opent begin juli in De Blauwe Hoeve: “Ozark Henry, Admiral Freebee en Novastar komen optreden”

Ozark Henry komt optreden.
outré Ozark Henry komt optreden.
De prachtige tuin van De Blauwe Hoeve in Kortrijk is vanaf vrijdag 3 juli het decor voor zomerbar Summer Vibes. De zomerbar is een initiatief van horecacatering outré uit Ronse. “Er zijn al enkele optredens gepland, zoals van Ozark Henry en Admiral Freebee”, zegt Marc Van Houtte van outré.

De historische hoeve palend aan park De Blauwe Poort in de Doorniksesteenweg 15 krijgt weer een zomerbar. Enkel buiten en met een nieuw concept. “Ons terras van 400 vierkante meter zal voor iedereen toegankelijk zijn”, zegt Marc Van Houtte. “Er is elk weekend kinderanimatie. En er zijn workshops met Circus De Sven uit Kortrijk.”

De toegang naar de tuin van De Blauwe Hoeve (archiefbeeld).
Henk Deleu De toegang naar de tuin van De Blauwe Hoeve (archiefbeeld).

Novastar en Ozark Henry

Summer Vibes is elke dag open, bij mooi weer telkens van 11.30 tot 1 uur. Er komen foodtrucks, waar heerlijke gerechtjes worden klaargemaakt. Er zal een trendy Airstreamcaravan staan, van waaruit drankjes geserveerd worden. Er zijn straffe optredens gepland. Singer-songwriter Joost Zweegers alias Novastar komt op zondag 23 augustus optreden. Piet Goddaer alias Ozark Henry en de Antwerpse artiest Tom Van Laere alias Admiral Freebee komen ook. “Met toppianist en -componist Jef Neve onderhandelen we momenteel nog”, zegt Marc Van Houtte. “Meer details en exacte data volgen. We gaan alle opgelegde maatregelen volgen. Het wordt coronaproof.”

Admiral Freebee komt optreden.
outré Admiral Freebee komt optreden.

Fête des Belges

De nationale feestdag zal in Summer Vibes niet onopgemerkt voorbij gaan, met op 21 juli een Fête des Belges. “We kleden de locatie op een gepaste manier aan. Mosselen en stoofvlees met frietjes staan al zeker op het menu”, zegt Marc Van Houtte. “Er worden ook enkele barbecues met Big Green Egg-buitenkooktoestellen en Ofyr-vuurschalen gepland. We halen de sfeer van Le Méditerranée in Zuid-Frankrijk naar onze zomerbar.”

Novastar komt optreden.
outré Novastar komt optreden.

Ook een showcooking komt aan bod. “Zo mag een Spaanse toets met een heerlijke paella zeker niet ontbreken. We staan verder open voor dag- en avondactiviteiten. En we gaan contact opnemen met lokale boetieks voor wie bijvoorbeeld een zomerse collectie of badpakken bij ons wil komen showen. We gaan in dat kader voor een presentatie à la Saint-Tropez, waarbij de mannequins tussen de tafels door flaneren, waar de bezoekers van onze zomerbar op dat moment iets eten en drinken.”

Meer updates volgen op de Facebookpagina van De Blauwe Hoeve: klik hier.

Er komen barbecues aan, met Big Green Egg-buitenkooktoestellen.
outré Er komen barbecues aan, met Big Green Egg-buitenkooktoestellen.
Er komen barbecues aan, met Ofyr-vuurschalen.
outré Er komen barbecues aan, met Ofyr-vuurschalen.
Een foodtruck mag niet ontbreken.
outré Een foodtruck mag niet ontbreken.
Er zal kinderanimatie zijn.
outré Er zal kinderanimatie zijn.
Met Jef Neve wordt er momenteel onderhandeld.
outré Met Jef Neve wordt er momenteel onderhandeld.
De affiche van Summer Vibes.
outré De affiche van Summer Vibes.