Zomerbar Azuro opent eind mei op Pottelberg: “We gaan voor een zuiderse look-and-feel”

De opbouw is begonnen. Mathieu Clarysse, Kelly Libaers en Dieter De Clercq toosten alvast op de opening eind mei.
Henk Deleu De opbouw is begonnen. Mathieu Clarysse, Kelly Libaers en Dieter De Clercq toosten alvast op de opening eind mei.
Dansbar Sibäria van afgelopen winter in ex-cultuurtempel Limelight in Kortrijk krijgt een zomers vervolg nabij bouwcentrum Pottelberg. Dat belooft, want bijna iedereen was vol lof over Sibäria. Het zomers vervolg krijgt Azuro als naam en opent eind mei. “We gaan voor een zuiderse look-and-feel”, zeggen Dieter De Clercq (31), Mathieu Clarysse (22) en Kelly Libaers (21). De uitbaters zoeken nog vijftig jobstudenten en flexi-jobbers om er te werken.

Azuro komt op een terrein tussen Basic-Fit en Crombé 5.0 Wijnen, op de hoek van de Doenaertstraat en Dumolinlaan. De zomerbar opent van eind mei tot midden september, met een maximumcapaciteit van 500 bezoekers. Eerder aan de rand van het stadscentrum dus, palend aan het bouwcentrum Pottelberg. “Maar wel heel vlot bereikbaar, zoals voor fietsers via het Guldensporenpad”, zeggen de initiatiefnemers. “Verder heb je hier vlakbij op- en afritten met de R8 en even verderop ook met de E17. Er is een grote parking in het bouwcentrum Pottelberg, terwijl we in Azuro zelf een ruime fietsenstalling integreren. Het moet niet altijd pal in het centrum zijn. Ook de deelgemeenten verdienen aandacht. Marke ligt vlakbij, van waar er al veel positieve reacties komen.”

Er zal een duidelijk verschil zijn met Nuba-R, zonder te zeggen dat het beter wordt

Initiatiefnemers Azuro

Concurrentieslag?

Nog een vaststelling, Azuro komt op goed een kilometer van zomerbar Nuba-R. Hangt er een concurrentieslag in de lucht? “Zeker niet, we brengen een nieuw verhaal”, benadrukken de initiatiefnemers. “Er zal een duidelijk verschil zijn met Nuba-R, zonder te zeggen dat het beter wordt. We vinden het gewoon heel leuk om te mogen doen omdat we onze creativiteit in Azuro kwijt kunnen.”

Azuro komt vlakbij het bouwcentrum Pottelberg, op de hoek van de Doenaertstraat en Dumolinlaan.
Henk Deleu Azuro komt vlakbij het bouwcentrum Pottelberg, op de hoek van de Doenaertstraat en Dumolinlaan.

Palmbomen en bamboe

Azuro krijgt een zuiderse en moderne look-and-feel. Kleurrijk, met vooral helderblauw en hier en daar rode en witte accenten. Een tropische trekpleister met centraal een waterpartij (zwemmen kan niet, nvdr.), groen met palmbomen en bamboe en boomschors, knusse zithoekjes, een parket- én zandzone,... Om ook gezinnen aan te spreken, komt er een speelzone van 200 vierkante meter, met onder meer een zandbak. In de schaduw tussen de bomen en omheind, zodat ouders genieten terwijl hun kinderen ravotten. “Er zal een link met Sibäria zijn, om te tonen dat we in Azuro die lijn willen doortrekken”, zeggen de initiatiefnemers. “Zo komt de boekenkast, typerend voor Sibäria, in een andere vorm terug. Verder in Azuro: leuke beats. Je zal er rustig kunnen praten of de beentjes strekken op een dansvloer. Zeg maar de sfeer van een beachbar, met uptempo muziek. Er zullen tal van dj’s optreden, we denken aan thema-avonden én we rekenen ook op afterworkdrinks en evenementen voor bedrijven. Er is al veel interesse van de ondernemers op de Pottelberg zelf.”

Geluidshinder is uitgesloten. We zitten hier in een niet-bewoond gebied

Initiatiefnemers Azuro

Topdrankjes en tapaskaart

Of er met drankkaarten wordt gewerkt, wordt nog beslist. Wel al zeker is dat Azuro voor topdrankjes gaat, zoals Ram van Shaun Crombé als huiswijn. Veel cocktails ook, citroenlimonades met bubbels van Lokales, biertjes zoals Julia, een assortiment van brouwerijen Gulden Spoor en Omer Vander Ghinste en nog veel meer. Er komt ook een luik gezonde drankjes en er zijn mocktails, als alternatief voor wie met de auto komt. Verder nu al zeker is een zuiderse tapaskaart. Er komen eveneens themagebonden avonden met bijvoorbeeld een barbecue, assortiment sushi of een paellafestijn, samen met traiteur Pure Taste. Azuro zal op weekdagen open zijn vanaf 13 uur en in het weekend vanaf 11 uur. De sluitingsuren zijn tijdens de week en op zondag tot 23 uur en op vrijdag, zaterdag, feestdagen en de periode van Kortrijk Congé tot 1 uur. “Geluidshinder is uitgesloten, we zitten hier midden een niet-bewoond gebied”, besluiten de initiatiefnemers. 

Wie in Azuro wil werken: hello@sibaria.be.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Philip De Rammelaere

    Inderdaad wel bewoond gebied op paar meters van deze opzet. Afwachten wat het wordt? rekening houden dat wij graag een rustige nachtrust willen !!! Succes

  • wisse stefanie

    Hoop dat er inderdaad geen lawaai hinder zal zijn. Woon er pal achter 200m afstand. Maar alvast veel sucses met de zaak