Zo goed als alle roetresten na zwembadbrand
zijn opgeruimd

Enkele straten in Heule en omliggende gemeenten werden bedolven onder het roet door de zwembadbrand in Kortrijk
Alexander Haezebrouck Enkele straten in Heule en omliggende gemeenten werden bedolven onder het roet door de zwembadbrand in Kortrijk
Het team Nette Stad van Kortrijk heeft ondertussen zo goed als alle roetresten die in de straten van Heule en Bissegem belandden na de zware brand in het nieuwe zwembad in Kortrijk, opgeruimd. 

In totaal kwamen 64 meldingen binnen van bewoners waarvan hun straat, dak en auto vol lag met zwarte roetresten van de hevige brand in het nieuwe zwembad in Kortrijk. Team Nette Stad van de stad Kortrijk ging ter plaatse en werkte woensdag tot 20 uur om de roetresten op te ruimen. “Ook donderdagmorgen werkten ze verder vanaf vijf uur”, zegt Seel Seynhaeve van de dienst communicatie van de stad Kortrijk. “Ondertussen is alles opgeruimd. Wie toch nog roetdeeltjes opmerkt op het openbaar domein, kan dat melden via het gratis nummer 1777. Roetdeeltjes op het privédomein worden niet verwijderd door de stadsdiensten. Maar ze zijn niet gevaarlijk voor de gezondheid van mens en dier. De kinderen mogen gerust buiten spelen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.