Zigeuner riskeert maanden cel nadat hij
minderjarigen gsm’s laat stelen

De rechtbank in Kortrijk.
LSI De rechtbank in Kortrijk.
Een 46-jarige man riskeert een gevangenisstraf van 40 maanden omdat hij in januari vorig jaar verschillende keren minderjarige jongens gsm’s liet stelen in telecomwinkels in West-Vlaanderen. “Ze trokken telkens zoveel mogelijk gsm’s van de toonbank af en liepen weg naar zijn auto”, pleitte het Openbaar Ministerie. 

Het gaat om een 46-jarige Roemeen die in een zigeunerkamp in Duisburg in Duitsland woont. Hij kwam in januari dit jaar verschillende keren naar ons land en liet er minderjarige jongens gsm’s stelen. Op 30 januari kon hij worden aangehouden, toen hij opnieuw op pad was met de minderjarige jongens in Kortrijk. “Zij rukten zoveel mogelijk gsm’s met hun beveiliging los en vluchtten”, vertelt het Openbaar Ministerie. “Ze werden opgewacht door de man in zijn Volkswagen Golf met Duitse nummerplaat.” Ze sloegen ook toe in de Lab9 in Brugge. De man zelf zegt dat hij niet wist dat ze gingen stelen. “Ze vertelden dat ze een afspraak hadden met iemand, ik dacht dat ze zich zouden gaan prostitueren”, verdedigde de man zich tegen de rechter. Nochtans verklaarde één van de minderjarigen dat de man heel goed wist wat de plannen waren. Naast de celstraf riskeert Nicolaj L. ook een geldboete van 1.200 euro. Vonnis op drie juni. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.