Ziekenhuispersoneel bootst iconische foto van Beatles op Abbey Road na

Dave Allegaert, Stef Lammertyn, Lode Pottie en Katy Verhelle, beter bekend als de Kortrijkse Beatles.
Az Groeninge Dave Allegaert, Stef Lammertyn, Lode Pottie en Katy Verhelle, beter bekend als de Kortrijkse Beatles.
Het is op donderdag 8 augustus precies 50 jaar geleden dat de iconische foto voor de hoes van het Beatles-Album Abbey Road werd gemaakt. Fotograaf Iain Macmillan kiekte op 8 augustus 1969 The Beatles, terwijl ze op Abbey Road in Londen over een zebrapad liepen. Collega’s van het ziekenhuis AZ Groeninge op Hoog Kortrijk kwamen op het idee om de foto na te bootsen in de half verzonken parkeerhaven aan de Marionetten.

In die parkeerhaven heb je rode zebrapaden of ‘voetostrades’, ze leiden mensen naar een galerij, richting ziekenhuis. Er werd op kleine details gelet. Zo zie je dat woordvoerder Stef Lammertyn (tweede van links) op blote voeten loopt, net zoals Paul McCartney in 1969 deed. En hoofdapotheker Katy Verhelle (rechts) is in het wit gekleed, net zoals John Lennon in 1969. We zien verder op de foto zorgmanager Lode Pottie (Ringo Starr in 1969) en (links) manager kwaliteit en innovatie Dave Allegaert (George Harrison in 1969). “En ja, de parking is veilig”, knipoogt woordvoerder Stef Lammertyn nog. Metalen steunen stutten de parking van AZ Groeninge al enkele maanden, wegens scheurtjes en waterinsijpeling. Maar er is geen enkel gevaar.

Boven de originele foto van 8 augustus 1969, onder de nagebootste foto van 8 augustus 2019
Souad Abihi Boven de originele foto van 8 augustus 1969, onder de nagebootste foto van 8 augustus 20198 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dick van Aggelen

  Gelukkig meerdere malen gezien. Het zebrapad is trouwens een Rijksmonument!

 • erik vercammen

  Mijn huistarts groepspraktijk Groenenborger in Wilrijk heeft dit aantal jaren geleden ook gedaan voor hun nieuwjaarsfoto met wensen. Elk jaar doen ze iets speciaals (Brandweer, piloten, wegenwerkers, etc)

 • patrick morel

  Sommige dingen doe je nooit, dit is er een van.

 • ANN LIMBOS

  Wat goed !

 • Jef Kweepeer

  haha, maar zo gemaakt liepen de Beatles destijds niet over hoor, + 1 van hen (McCartney) liep in de andere pas dan de overige 3, is hier ook niet het geval. Bovendien loopt de 4e hier wat achter.. Enfin, bekijk de originele foto maar eens.