Zeven maanden cel voor inbraak

Een 36-jarige man uit Kortrijk is door de strafrechter veroordeeld tot een effectieve celstraf van zeven maanden omdat hij op 22 mei inbrak in een woning in Moorsele (Wevelgem).


Kort na de inbraak liep Samuel G. in de buurt rond. Hij had ook een gestolen naamplaatje van het leger van het slachtoffer op zak. In de buurt vond de politie ook een rugzak met cannabis en speed. Zelf hield hij zijn onschuld staande. "Ik liet de hond van vrienden van mijn stiefvader uit. Ik kreeg het naamplaatje in handen gestopt van een vroegere vriend. Met de inbraak heb ik niets te maken", verdedigde hij zich. De rechter achtte de feiten toch bewezen.


Bij de inbraak verdwenen vier laptops, een klarinet, twee tablets, verrekijker, fiets-GPS, fotocamera, parfum, beautycase, twee trouwringen en twee kettingen. Een groot deel van de buit kon teruggevonden worden. De trouwringen, kettingen en een fototoestel bleven echter spoorloos. Daarom moet Samuel G. aan het slachtoffer van de inbraak een schadevergoeding van 2.740 euro betalen. Hij moest zich na een eerdere drugsveroordeling nog aan enkele voorwaarden houden. Voor het bezit van de drugs sprak de rechter hem vrij.


(LSI)