Zeger van Heulestraat open: tijd voor een toost

De Zeger van Heulestraat is vernieuwd.
an De Zeger van Heulestraat is vernieuwd.
De Heulenaars zijn opgelucht, nu de Zeger van Heulestraat eindelijk weer open is. Wie dat wil, kan vanavond in jeugdhuis De Skjève Recht’n het glas heffen op de heraanleg van de straat.

De werken vormden het sluitstuk van de vernieuwing van de aanpalende Heuleplaats. “Ook al hadden we al een opening van Heuleplaats, we vinden het ook belangrijk om de Zeger van Heulestraat feestelijk te openen”, zegt Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester). De werken duurden vele maanden. Enkele leuke weetjes: “Er is 1,65 miljoen euro in deze wegeniswerken geïnvesteerd. De rioleringswerken kostten 1,6 miljoen euro”, zeggen schepenen Axel Weydts (sp.a) en Bert Herrewyn (sp.a). “Meer dan honderd woningen zijn nu aangesloten op het nieuwe gescheiden rioleringsstelsel, voor proper en vuil water. In verband met de herstelling van het brugje over de Heulebeek: een deel van de brug is afgebroken en vervangen door een nieuwe constructie met palen en een prefab betonplaat. Het andere deel van de brug werd gestabiliseerd door de bestaande gewelven met gewapend beton te onthullen. De straat was langer dicht dan voorzien omdat er, zo bleek tijdens de werken, een bijkomende herstelling nodig was. Het herstellen van de brug kostte 250.000 euro.”

De Zeger van Heulestraat is nu weer open. Geen moment te vroeg. Zo was jeugdhuis De Skjève Recht’n afgelopen zomer lang dicht omdat het intrillen van damwandplanken tijdens ingrijpende grondwerken in de straat het pand onstabiel had gemaakt. De werking van De Skjève Recht’n stopt trouwens in de zomer van 2019. Tenzij er toch nog jongeren gevonden worden, die bereid zijn om het jeugdhuis verder open te houden. Wie mee het glas wil heffen op de officiële heropening van de Zeger van Heulestraat, is vanaf 18 uur welkom in De Skjève Recht’n.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.