Winterbar Snow Fox Chalet opent vrijdag in gewezen jeugdhuis De Slekke in Doorniksewijk

Bovenaan: Céline Vancauwenberghe en Yene Tassew. Onderaan: Jeppe Remy en Korba Przybyszewski
Kos Bovenaan: Céline Vancauwenberghe en Yene Tassew. Onderaan: Jeppe Remy en Korba Przybyszewski
Gewezen jeugdhuis De Slekke in de Doorniksewijk 179 is door vier Kortrijkse ondernemers omgevormd tot Snow Fox Chalet. “Het is niet zomaar een winterbar”, zegt mede-organisator Yene Tassew (18). “We willen de mensen een geweldige tijd laten beleven, in een betoverende winterchalet. We zetten sterk op beleving in.” Snow Fox Chalet opent op vrijdag 20 december de deuren.

Een warm gevoel opwekken: daar heb je véél hout voor nodig. Er zijn ruim 300 paletten en planken in Snow Fox Chalet verwerkt. Aan versiering geen gebrek, zoals groenversiering en kerstlichtjes. Ook buiten zal er bakken sfeer zijn, met dank aan kampvuurtjes. 

Aan hout en paletten geen gebrek
Kos Aan hout en paletten geen gebrek

Volkscafé Korba

In Snow Fox Chalet proef je voor het eerst Moose Knuckle-drankjes, op basis van rum en wodka, in combinatie met tal van fruitige smaken. De brouwels hebben een alcoholpercentage van 10 en 20 procent. “Geen gewone jenevershotjes, we mikken als doelgroep op jongvolwassenen en volwassenen”, zegt Yene. Ook gebruikelijke dranken, van verfijnde wijn tot een goede halve liter bier, worden geserveerd. De andere sterke krachten zijn Jeppe Remy (18), Céline Vancauwenberghe (21) en Korba Przybyszewski (30). Yene Tassew en Jeppe Remy zijn studenten in de hogeschool West-Vlaanderen (Howest). Céline Vancauwenberghe en Korba Przybyszewski zijn geen onbekenden in horecakringen. Ze zijn de uitbaters van volkscafé Korba op het Halenplein.

Er is werk gemaakt van een mooie inrichting
Kos Er is werk gemaakt van een mooie inrichting

Elke vrijdag open

Snow Fox Chalet in het rijtje van de twee andere Kortrijkse winterbars Sibäria en Wintertuin zetten, is niet helemaal correct. “Omdat we niet de bedoeling hebben om dagelijks open te zijn”, zegt Jeppe Remy. “We geven elke vrijdag alles wat we in ons hebben, om mensen echt het gevoel te geven dat ze op een andere plaats dan Kortrijk zijn. We houden het met een capaciteit van tweehonderd man vrij exclusief.” Snow Fox Chalet opent komende vrijdag vanaf 17 uur voor het eerst de deuren. De winterbar is tot eind februari telkens op vrijdag open. Meer info staat op de Facebookpagina Snow Fox Chalet.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.