Wietplantage met 380 plantjes gevonden in rijhuis

Wietplantage met 380 plantjes gevonden in rijhuis
Alexander Haezebrouck Wietplantage met 380 plantjes gevonden in rijhuis
In een rijwoning langs de Veldstraat in Kortrijk werd een wietplantage van 380 plantjes cannabis gevonden. De politie vond de plantage vorige week dinsdag al, maar het nieuws raakte nu pas bekend. De plantage werd ontdekt omdat de buren klaagden over waterinsijpeling.

De politie viel vorige week dinsdagvoormiddag binnen in een rijwoning langs de Veldstraat in Kortrijk. De buren ontdekten plots dat ze op hun bovenverdieping last hadden van waterinsijpeling via hun buurman. Toen ze gingen aankloppen op de deur deed niemand open. Voor de buren zat er niets anders op dan e politie te verwittigen. Toen de agenten het huis binnen vielen, stootten ze op een wietplantage van 380 plantjes. De bewoner die net op tijd door had wat er aan het gebeuren was, kon vluchten via de achterkant van de woning. Hij klom over een muur van zo’n vier meter hoog en kwam zo in het kapsalon Rose-Mie terecht waarna hij zijn vlucht verder zetten. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de man. “We hebben nooit iets vermoed of geroken, maar hoe zou zoiets dan ook moeten ruiken”, reageren de buren van de wietplantage. “Die man was altijd zeer stil, we hadden dus geen last van lawaai. Wel herinneren we ons dat ze zo’n twee jaar geleden eens zijn gekomen om een heleboel buizen en zo te installeren, vermoedelijk voor die plantage. We horen van de politie dat we blij mogen zijn dat in die woning nooit brand is uitgebroken, alles was redelijk brandonveilig in elkaar gestoken.” De politie is op zoek naar de man die het pand huurde. De woning is verzegeld. Het onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie. 

De woning is verzegeld door de politie
Alexander Haezebrouck De woning is verzegeld door de politie
Wietplantage met 380 plantjes gevonden in rijhuis
Alexander Haezebrouck Wietplantage met 380 plantjes gevonden in rijhuisReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.