Werkstraf voor vader die schot lost met jachtgeweer tijdens discussie met zoon

De man vuurde een schot met een jachtgeweer af (archief)
REPORTERS De man vuurde een schot met een jachtgeweer af (archief)
Een 55-jarige man uit Kortrijk moet een werkstraf van 80 uren uitvoeren voor het lossen van een schot met een jachtgeweer. Dat gebeurde tijdens een discussie met zijn zoon uit Ledegem, die ook terecht stond voor wapenbezit en mondelinge bedreigingen. De zoon daagde niet op voor de correctionele rechtbank van Kortrijk en kreeg een effectieve celstraf van 10 maanden en een boete van 800 euro.

Op 3 augustus 2019 was er bij zoon Kevin V.B. (34) uit Ledegem en zijn vriendin ruzie. Vader Hendrik en zijn partner probeerden tussen te komen maar dat leverde niet het gewenste resultaat op. Kevin dreigde met een schop, vader Hendrik haalde zijn jachtgeweer boven en loste een schot. “Naar de grond”, beklemtoonde zijn advocaat. “Enkel bedoeld om zijn zoon wat af te schrikken. Hij dreigde met een boksbeugel en was duidelijk onder invloed van alcohol en drugs. Spijtig want die dag verloor hij eigenlijk een zoon. Sindsdien had hij geen contact meer.”

Kruisboog en tweeloop

Ook op de rechtbank zag Hendrik V.B. zijn zoon niet terug omdat hij niet opdaagde. De zoon stond terecht voor mondelinge bedreigingen en bezit van een boksbeugel. Bij de vader kon de politie naast het jachtgeweer nog andere wapens zoals een kruisboog en een tweeloop vinden. Hij vloog enkele dagen in de cel maar werd al snel opnieuw vrijgelaten. Door vorige veroordelingen kon hij niet meer op een gewone voorwaardelijke straf rekenen.