Warmste Week: ouders van Babette (4) schenken ruim 13.000 euro aan mugheli nadat leven van hun dochtertje werd gered

Emma Glorieux, Pieter Tesse en dochtertje Babette uit Wevelgem geven de cheque af. Ewout Lambert en Danny Plaisier, de twee piloten van de mugheli Babettes leven redden, kwamen mee op het podium.
screenshot Emma Glorieux, Pieter Tesse en dochtertje Babette uit Wevelgem geven de cheque af. Ewout Lambert en Danny Plaisier, de twee piloten van de mugheli Babettes leven redden, kwamen mee op het podium.
Een verhaal waar je blij van wordt, dat brachten Babette (4) en haar ouders Emma Glorieux en Pieter Tesse uit Wevelgem op De Warmste Week. Nadat het meisje bij een verkeersongeval levensgevaarlijk gewond was geraakt, werd ze gered door de Brugse mughelikopter. Uit dankbaarheid zamelden ze met een actie 13.110 euro in voor de mugheli. De twee piloten die toen Babettes leven redden, kwamen mee op het podium om de cheque in ontvangst te nemen.

Babette zat afgelopen zomer achterin de auto bij oma en opa, toen ze in Stalhille bij Jabbeke langs achteren werden aangereden door een vrachtwagen. Haar grootouders raakten lichtgewond, Babette was er heel erg aan toe. Ze werd door de mugheli van Brugse AZ Sint-Jan in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Piloot Ewout Lambert uit Brugge en verpleegkundige Danny Plaisier uit Diksmuide waren die dag van dienst. Ze herinneren zich die dag nog helder. “We blijven uiteraard professioneel, maar als er kinderen bij betrokken zijn, krijgen we het toch soms ook wel eens moeilijk. Ook die dag. Babette was nog zo jong, en er erg aan toe…”, vertelt Danny. “Die avond heb ik zelfs een kaarsje aangestoken, opdat ze erdoor zou krabbelen.”

Die bewuste avond na het ongeval heb ik zelfs een kaarsje aangestoken, opdat Babette erdoor zou krabbelen

Danny Plaisier

Dat deed Babette ook. Ze ging intussen al eens op bezoek bij de mugheli, om haar redders te bedanken. Maar haar ouders, Emma Glorieux en Pieter Tesse, wilden méér doen. “We hebben daarom sleutelhangers gemaakt in de vorm van een klavertjevier, en die verkocht ten voordele van de mugheli”, vertelt Emma. “3.200 hebben we er gemaakt. Twee weken lang, elke avond, met een achttal vrienden. Die hadden het ons in de periode dat Babette in het ziekenhuis lag vaak gezegd: ‘Als er iets is dat we kunnen doen…’. Toen konden ze uiteraard niet veel doen, maar ons helpen knutselen, dat uiteraard wel.”

De sleutelhangerverkoop bracht 13.110 euro op. “Maar in onze omgeving zijn er nog meer acties georganiseerd ten voordele van de mugheli, door wat Babette is overkomen”, zegt mama Emma. “Daar zijn we wel heel dankbaar voor.”

Alleen een stukje van haar gezichtsvermogen is nog niet helemaal in orde, en wellicht komt dat ook niet meer helemaal goed. Maar het hindert haar niet in haar dagelijkse bezigheden, dus we zijn heel blij. Dat ze zoveel geluk heeft gehad, daar zit de mugheli voor een groot stuk tussen

Emma Glorieux

Met Babette gaat het intussen alweer prima. “Ze ravot alweer als vanouds. Alleen een stukje van haar gezichtsvermogen is nog niet helemaal in orde, en wellicht komt dat ook niet meer helemaal goed. Maar het hindert haar niet in haar dagelijkse bezigheden, dus we zijn heel blij. Dat ze zoveel geluk heeft gehad, daar zit de mugheli voor een groot stuk tussen.”

Emma en Pieter hadden het lied ‘Kom Bie Mie’ van Het Zesde Metaal, de groep van frontman Wannes Cappelle, aangevraagd. “We horen die wel graag, én hij is ook van Wevelgem, hé.” Groot was hun verrassing toen de band live naast hen het nummer kwam brengen als verrassing. “Echt heel tof”, lachten Emma en Pieter.

Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal bracht het lied ‘Kom Bie Mie’ .
Henk Deleu Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal bracht het lied ‘Kom Bie Mie’ .
Emma Glorieux, Pieter Tesse, dochtertjes Clara en Babette en mughelikopterpiloten Ewout Lambert en Danny Plaisier.
Henk Deleu Emma Glorieux, Pieter Tesse, dochtertjes Clara en Babette en mughelikopterpiloten Ewout Lambert en Danny Plaisier.
screenshot2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • monique bolen

    Filiep U stelt een goede vraag maar de werkelijkheid is het anders, de dienst kan enkel overleven door de steun die het krijgt van.De Provientie W en-Vl werd al op de vingers getikt voor de steun die ze gaven en O-Vl waar ze een groot deel van aandoen vertikt het om maar een cent aan deze dienst te geven, giften als deze hebben ze nodig.

  • Filiep Lapeire

    Het is inderdaad mooi wat die mensen bereikt hebben voor de steun aan de MUG.... Maar dit is eigenlijk de taak van de overheid om de financiële kosten te dragen voor de MUG, waarvoor betalen we dan wel zoveel belastingen?