Warmste Week kostte Kortrijk 443.256 euro: “Onze drukste week ooit”

Vincent Van Quickenborne, in een gesprek met StuBru-reporter Michèle Cuvelier
Maxime Petit Vincent Van Quickenborne, in een gesprek met StuBru-reporter Michèle Cuvelier
Kortrijk betaalde 0 euro aan Studio Brussel om De Warmste Week naar het Nelson Mandelaplein te krijgen. Maar de stad hoestte wél een reeks andere kosten in de rand op, zoals het inzetten van security en de overnachtingen van de medewerkers van StuBru. Het kostenplaatje voor de stad Kortrijk loopt zo tot 443.256 euro op.

Dat laat burgemeester Vincent Van Quickenborne weten. Maar de kost voor de stad valt in verhouding tot de omvang van het evenement best mee. Want de grootste solidariteitsactie van ons land zorgde gespreid over zeven dagen voor een ware volksverhuizing naar Kortrijk. Studio Brussel maakt pas later vandaag de bezoekerscijfers bekend, maar die gaan sowieso top zijn. Ook horeca- en handelszaken in de binnenstad profiteerden daar voor een stuk van mee. “Het was de drukste week ooit in Kortrijk”, zegt Van Quickenborne. De top tien van de kosten op een rijtje. Security: 157.645 euro, overnachtingen: 80.000 euro, stewards: 44.347 euro, De Lijn: 26.940 euro, Scelta Mobility: 20.000 euro, looplijn met kerstverlichting: 14.306 euro, bouwhekken: 11.602 euro, shuttlebussen: 10.684 euro, diversen: 10.000 euro en De Warmste Boot: 9.200 euro.

Alle kosten op een rijtje
stad Kortrijk Alle kosten op een rijtje4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • cris Pagnacco

  Waarom geloof ik hier geen woord van, de kortrijkzanen zullen nooit weten wat het hun echt gekost heeft van deze vent waarvan het liegen en bedreigen zijn handelsmerk is. .

 • Peter Buyck

  En de daklozen en kansarmen kunnen fluiten naar een warme week vol warme maaltijden en, of een warm bed... Daarvoor is geen geld...

 • Nathalie Verheye

  Binnenkoppertje voor de zuurpruimen onder ons, maar fantastisch gedaan K !

 • Jaak Casteleyn

  Die burgemeester zal de pluimen al te graag op zijn hoed steken, zoals we ze kennen.