Vrouw verhuurt deel van woning, maar weet niks van cannabisplantage

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Een 40-jarige vrouw uit Kortrijk, moeder van vier kinderen, staat terecht omdat in haar woning een bijna volledig ontmantelde cannabisplantage werd ontdekt in het deel dat ze verhuurde. Ze riskeert, net als enkele andere beklaagden, dertig maanden cel.

Fatime Z. liet zich een tijdje geleden verleiden tot onderverhuur van de benedenverdieping van haar huurhuis in de Veldstraat in Kortrijk. De moeder van vier kinderen wou de ruimte, waar vroeger een wassalon was gevestigd, eerst niet verhuren. Maar na aandringen deed ze dat dan toch. De huurder zou er een garage beginnen, maar binnen de kortste keren was op de benedenverdieping een cannabisplantage opgezet. Hoe lang die operationeel was, is niet duidelijk. De initiatiefnemers besloten er echter mee te kappen, nadat netbeheerder Fluvius had laten weten langs te zullen komen voor een controle.

Cannabisgeur in de buurt

In dezelfde periode liepen bij de politie meldingen binnen dat in de buurt regelmatig een sterke geur waar te nemen was. Het bleek die van cannabis. Het was een koud kunstje om te weten van waar de geur afkomstig was: in de woning waren de ramen op de benedenverdieping afgeplakt met folie. Dat was een beetje amateuristisch gedaan, want de politie zag achter de donkere folie het schijnsel van groeilampen. Er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. Observatie en telefoontap leidde tot de arrestatie van zeven verdachten, waaronder enkelen die volgens hun advocaat alleen maar in het pand kwamen omdat ze gevraagd waren om de plantage te ontmantelen. Toen de politie na een tijdje binnenviel in de woning, troffen ze daar een bijna volledig ontmantelde installatie aan. Netbeheerder Fluvius eist een schadevergoeding van negentienduizend euro voor illegaal afgetapte elektriciteit. Vonnis op 16 augustus.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.