Vrachtwagenchauffeur mag jaar lang niet zonder alcoholslot rijden

Een wagen uitgerust met een alcoholslot. Ook in de vrachtwagen waar hij mee rijdt, zou er een slot geïnstalleerd moeten worden.
Foto BELGA Een wagen uitgerust met een alcoholslot. Ook in de vrachtwagen waar hij mee rijdt, zou er een slot geïnstalleerd moeten worden.
Een vrachtwagenchauffeur moest donderdag even flink slikken na het horen van de uitspraak van de politierechter in Kortrijk. Ze legde hem een boete van 1.600 euro en een maand rijverbod op omdat hij op 2 juni al voor de vierde keer met een glas te veel op in Heule (Kortrijk) gevat kon worden. Maar het ergste, een alcoholslot voor één jaar, moest dan nog volgen.

Meteen na de controle moest Dirk D. al zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. Als vrachtwagenchauffeur niet evident. Maar voor de politierechter was na drie eerdere veroordelingen de maat vol. Ze had geen oor meer naar zijn smeekbode om voor de rest van het rijverbod of de installatie van een alcoholslot een uitzondering te maken voor zijn vrachtwagen. “Maar hij moet met verschillende vrachtwagens van zijn werkgever rijden”, probeerde zijn advocaat nog tevergeefs. Dit keer kon D. met 2,18 promille alcohol in het bloed geklist worden.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.