Vorige week in Bavikhove, nu in Kortrijk: werknemers blussen brandje aan hun vuilniswagen

Het brandje situeerde zich tussen de cabine en de laadruimte van de vuilophaalwagen.
Hans Verbeke Het brandje situeerde zich tussen de cabine en de laadruimte van de vuilophaalwagen.
Net als vorige week maandag hebben ook donderdag enkele werknemers van het bedrijf A3 Verhuur uit Westrozebeke een brandje geblust aan hun vuilniskar. Dat gebeurde in hartje Kortrijk. De klus was niet zonder gevaar, want de vrachtwagen rijdt op gas.

Ophaler Franky Waegebaert (50) uit Izegem en chauffeur Patrick Ftita (41) uit Ingelmunster moesten donderdagvoormiddag in Kortrijk noodgedwongen hun ronde voor het ophalen van pmd en papier & karton stopzetten. In de Kapelstraat, op Overleie, merkten de twee namelijk een brandje op. “Er was rook tussen de cabine en de laadbak”, zeggen de twee collega’s. “Toen we van dichtbij gingen kijken, zagen we ook vlammen op het chassis. We grepen onze poederblusser. Dat was een goed idee, want we kregen de vlammen heel snel onder controle. Gelukkig, want de wagen rijdt op gas.” Toen de brandweer arriveerde, hoefden de blussers enkel nog nazicht te doen.

Patrick Ftita uit Izegem (links) en zijn collega Franky Waegebaert uit Ingelmunster, met op de achtergrond de gestrande vuilophaalwagen.
Hans Verbeke Patrick Ftita uit Izegem (links) en zijn collega Franky Waegebaert uit Ingelmunster, met op de achtergrond de gestrande vuilophaalwagen.

Vervangwagen

Het vuur moet ontstaan zijn door een kapotte hydraulische leiding. Er kwam olie op een heet onderdeel terecht. De vuilniswagen kon niet meer verder en moest getakeld worden. Opmerkelijk: vorige week maandag was er een gelijkaardige brand, ook aan een ophaalwagen van hetzelfde bedrijf. Toen gebeurde dat langs de Kuurnsestraat in Bavikhove.

Het brandje situeerde zich tussen de cabine en de laadruimte van de vuilophaalwagen.
Hans Verbeke Het brandje situeerde zich tussen de cabine en de laadruimte van de vuilophaalwagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.