Voorzitter supportersvereniging KVK Oost ontstemd: “Moeskroense politie respecteerde eigen combiregeling niet”

Martin Verfaille pikt het niet dat de politie van Moeskroen de combiregeling niet respecteerde.
Deleu Martin Verfaille pikt het niet dat de politie van Moeskroen de combiregeling niet respecteerde.
Voorzitter van supportersclub KVK Oost Martin Verfaille gaat de politie van Moeskroen in gebreke stellen. Aanleiding is een beslissing van de politie van Moeskroen om dertig KVK-supporters die zaterdag voor de uitmatch tegen Excelsior Moeskroen de combiregeling niet respecteerden toch een plaatsje in de tribune voor de bezoekende supporters te geven. “De enige juiste beslissing was hen uit het stadion te ontzetten”, vindt hij.

De stadions van KV Kortrijk en Excelsior Moeskroen liggen maar een paar kilometer van elkaar verwijderd . Toch verplichtte de politie van Moeskroen de Kortrijksupporters om via de zogenaamde combiregeling naar het stadion af te zakken. Dat betekent dat supporters alleen met een bus en niet met eigen vervoer naar de wedstrijd mogen. “We konden een bus vullen, hoewel die regeling eigenlijk belachelijk is voor twee clubs die op een steenworp van elkaar verwijderd zijn”, vindt Verfaille. “Dertig andere Kortrijksupporters raakten aan een ticket voor het thuisvak. Dat veroorzaakte wat tumult, waarop de Moeskroense politie hen uit de tribune haalde en in ons vak van de bezoekende supporters onderbracht. Een aanfluiting van de combiregeling. Waarom zou een supporter die dan eigenlijk nog respecteren?” 

Martin gaat de Belgische voetbalbond op de hoogte brengen en de Moeskroense politie met een aangetekende brief in gebreke stellen. “Ik vraag een vergoeding van twee keer de busprijs die de correcte supporters hebben betaald”, legt hij uit. “Zo kan ik hen de prijs van de busreis terugbetalen en kan de andere helft gebruikt worden voor een project rond veiligheid.”

Felipe Avenatti scoorde de winninggoal in de wedstrijd tegen Moeskroen.
Belga Felipe Avenatti scoorde de winninggoal in de wedstrijd tegen Moeskroen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.