Voorwaardelijke celstraf voor jongeman (18) die moeder sloeg omdat hij geen geld kreeg om drugs te kopen

Rechtbank Kortrijk
Alexander Haezebrouck Rechtbank Kortrijk
Een 18-jarige jongeman uit Kortrijk is veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden met uitstel omdat hij verschillende keren zijn moeder, zusje en broertje sloeg. Eén keer gebeurde dat omdat hij geen geld kreeg om cannabis mee te kopen.

De jongeman die dit jaar meerderjarig is geworden sloeg zijn familieleden verschillende keren het afgelopen jaar. Hij sloeg daarbij ook zijn moeder, veegde zijn snot af op het gezicht van zijn zusje en beet hen ook. Op 11 april belde zijn zusje de hulpdiensten omdat ze opnieuw slaag kreeg van haar broer. Bij de moeder werden verwondingen vastgesteld aan haar hals, maar Hamza E. ontkende zijn moeder bij de keel te hebben gegrepen. De jongeman is niet aan zijn proefstuk toe. Hij kreeg al ontelbare vermaningen door de jeugdrechter en verscheen nu voor het eerst voor dergelijke feiten voor de rechter in eerste aanleg. Naast de voorwaardelijke gevangenisstraf moet hij een effectieve geldboete van 240 euro betalen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.