Voor tienduizenden euro’s aan cocaïne en luxegoederen in beslag genomen bij oprollen drugsnetwerk in Kortrijkse regio

843 gram cocaïne en 48.000 euro cash geld.
LSI 843 gram cocaïne en 48.000 euro cash geld.
Dankzij maandenlang speurwerk heeft de politie van de zone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) twee drugsdealers van 22 en 23 jaar opgepakt. Dat gebeurde bij 9 huiszoekingen in Kortrijk, Marke, Gullegem, Lauwe, Harelbeke en Wommelgem. Tegelijkertijd konden ook tal van luxe-artikelen in beslag genomen worden.
Een Rolexhorloge ter waarde van 38.750 euro.
LSI Een Rolexhorloge ter waarde van 38.750 euro.

Onder leiding van de onderzoeksrechter in Kortrijk konden eind november vijf verdachten opgepakt worden. Na voorleiding bij de onderzoeksrechter zijn twee van hen aangehouden. Het gaat om twee jongeren van 22 en 23 jaar uit Marke (Kortrijk) en Lauwe (Menen). “Tijdens de huiszoekingen kon ook 843 gram cocaïne met een straatwaarde van zo’n 45.000 euro, zo’n 48.000 euro cash geld en voor tienduizenden euro luxegoederen in beslag genomen worden”, weet Thomas Detavernier van de politiezone Vlas. Ook een Rolexhorloge van 38.750 euro, schoenen van de merken Louboutin, Philipp Plein en Gucci, kledij van Louis Vuitton, Hermès, Philipp Plein en Gucci en handtassen van Louis Vuitton zijn door de politie opgeladen. Verder zijn ook een Audi en Volkswagen, Samsung LED-tv, verschillende iPhones, een revolver met patronen en een pers om cocaïne in blokken te persen in beslag genomen.

LSI

“Het drugsnetwerk haalde de cocaïne vanuit Antwerpen en verdeelde de drugs verder in de streek”, vult Tom Janssens van het Kortrijkse parket aan. De raadkamer verlengde ondertussen de aanhouding van het werkloze duo al met een maand. Hun luxueuze levensstijl rijmde niet met hun beperkte inkomsten.

Tom Janssens van het Kortrijkse parket en Filip Devriendt van de politiezone Vlas bij de drugsvangst.
LSI Tom Janssens van het Kortrijkse parket en Filip Devriendt van de politiezone Vlas bij de drugsvangst.
LSI
LSI
Luxeschoenen van Philipp Plein.
LSI Luxeschoenen van Philipp Plein.
Luxeschoenen van Louboutin met de kenmerkende rode zool.
LSI Luxeschoenen van Louboutin met de kenmerkende rode zool.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    Aha...daarom de georkestreerde, gecoördineerde en gefabriceerde "uitval" van het plaatselijk feestburgemeestertje eerder, op de "werklozen"/"vakbonden", die zich teveel mengen in de beau monde en zich dezelfde "spulletjes" kunnen aanschaffen.