Volksjury samengesteld voor assisenproces rond gruwelijke partnermoord: ex-wielrenner Andy Cappelle beslist mee over lot van Luc Vanden Bussche

Alia Belromari werd omgebracht in haar appartement.
Lieven Samyn Alia Belromari werd omgebracht in haar appartement.
In het Brugse assisenhof is maandagnamiddag de 12-koppige volksjury samengesteld voor het proces tegen Luc Vanden Bussche (63) uit Kortrijk. Onder meer ex-wielrenner Andy Cappelle zal mee beslissen over het lot van de moordenaar van Alia Belromari (56).

Zeven vrouwen en vijf mannen zullen volgende week deel uitmaken van de volksjury op het assisenproces tegen Luc Vanden Bussche. Onder hen dus ook voormalig profwielrenner Andy Cappelle (40) uit Oostende. Samen met het hof zullen zij moeten oordelen welke straf de Kortrijkzaan krijgt voor de gruwelijke moord op zijn vriendin Alia Belromari (56). Het levenloze lichaam van de vrouw werd op 27 mei 2017 aangetroffen in haar appartement op de hoek van de Waterpoort en de Oude Vestingstraat in Kortrijk. Haar vriend Luc Vanden Bussche was even voordien zelf naar de politiekantoor getrokken, dat vlak naast de flat was gelegen. Aan het loket biechtte hij op dat hij z’n vriendin had omgebracht. Volgens de man was het “niet om aan te zien”. 

Andy Cappelle zetelt volgende week in de assisenjury.
COGHE GINO Andy Cappelle zetelt volgende week in de assisenjury.

Toegetakeld

Vanden Bussche wurgde Belromari eerst met het lint van haar kamerjas en takelde haar nadien verschrikkelijk toe met een mes. De Kortrijkzaan sneed het lichaam van zijn vriendin open en haalde haar hart eruit. De verklaring van Vanden Bussche voor de gruwelmoord klonk bijzonder merkwaardig: “Ik voerde enkel uit waar m’n vriendin zelf om vroeg”, vertelde hij aan de speurders. Maar daar werden in haar omgeving nooit aanwijzingen voor gevonden. Volgende week maandag gaat het eigenlijke proces van start met de voorlezing van de akte van beschuldiging en het verhoor van de beschuldigde. Een arrest wordt ten vroegste donderdagavond verwacht. Voor moord riskeert Luc Vanden Bussche levenslange opsluiting.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • zina riffia

    Ik hoop dat hij levenslang de gevangenis in moet, zonder kans op vervroegde vrijlating. Rip Alia B.