Vlaams Belang tegen huidige fietszone in Kortrijk: “Een ganse binnenstad is te veel”

Een archiefbeeld van een fietsstraat in de fietszone: hier in de Budastraat.
Henk Deleu Een archiefbeeld van een fietsstraat in de fietszone: hier in de Budastraat.
Vlaams Belang liet maandag brieven in de binnenstad verspreiden, waarin nog eens opgeroepen wordt om vanaf 14 oktober nee te stemmen in het digitaal referendum over een maandelijkse autovrije zondag in de fietszone. Vlaams Belang is trouwens ook tegen de huidige fietszone zelf. In de fietszone met 74 fietsstraten in de binnenstad mogen motorvoertuigen geen fietsers inhalen.

“74 fietsstraten zijn van het goede te veel”, zegt federaal parlementair en fractieleider in de gemeenteraad Wouter Vermeersch (Vlaams Belang). “We hebben geen probleem met de fietsstraat, bijvoorbeeld in schoolomgevingen. Maar een ganse binnenstad fietszone maken, is te veel. Beperk het tot specifieke straten, bijvoorbeeld aan scholen. Ik zei dat op de gemeenteraad ook al: 74 fietsstraten keuren wij niet goed”, aldus Wouter Vermeersch.

We hebben geen probleem met de fietsstraat, bijvoorbeeld in schoolomgevingen. Maar een ganse binnenstad fietszone maken, is te veel.

Wouter Vermeersch - Vlaams Belang
Wouter Vermeersch
Jan Aelberts Wouter Vermeersch

Kortrijk Vooruit 

Ook Kortrijk Vooruit roept op om tegen een maandelijkse autovrije zondag te stemmen. De oppositiebeweging vermoedt namelijk dat de stad de maandelijkse autovrije zondag op termijn ook in de deelgemeenten wil doorduwen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video