Vives-studenten rijden in 24 uur zo ver mogelijk op waterstof

Jarne Bostyn uit Ieper, Victor Delanote uit Poperinge, Maxime Waeghe uit Meigem en Kevin Decorte uit Olsene, vier studenten autotechnologie aan de Hogeschool Vives, nemen morgen en overmorgen deel aan de vierde editie van de ’24 uur Waterstof Challenge’.
Henk Deleu Jarne Bostyn uit Ieper, Victor Delanote uit Poperinge, Maxime Waeghe uit Meigem en Kevin Decorte uit Olsene, vier studenten autotechnologie aan de Hogeschool Vives, nemen morgen en overmorgen deel aan de vierde editie van de ’24 uur Waterstof Challenge’.
Vier studenten Autotechnologie aan de Hogeschool Vives nemen deel aan de vierde editie van de ‘24 uur Waterstof Challenge’. Het opzet is om in 24 uur het meeste kilometers af te leggen met een auto op waterstofgas.

De deelnemers zijn derdejaarsstudenten Jarne Bostyn uit Ieper, Victor Delanote uit Poperinge, Maxime Waeghe uit Meigem en Kevin Decorte uit Olsene. In het Autotechnologisch Centrum van campus Kortrijk stelden ze vandaag, woensdag, de wagen voor waarmee ze gaan deelnemen. Ze kregen een wagen van Toyota. “In die 24 uur zitten heel wat uitdagingen”, vertelt docent Sam Schotte. “De teams moeten ervoor zorgen dat ze kunnen tanken - zo zijn er maar 3 tankstations voor waterstofgas in België – en moeten files vermijden. Ze scoren extra punten als ze meer landen aandoen, moeten ook landmarks bezoeken en intussen een vlog schrijven. Een track & trace-systeem volgt hun parcours.” Student Victor vult aan: “Het gaat er vooral om om een zo efficiënt mogelijke route uit te stippelen, zodat we een zo groot mogelijk aantal kilometer kunnen afleggen. We hopen uiteraard een goeie plaats te behalen. We zijn sowieso al trots dat we de eerste studenten zijn die in naam van Vives deelnemen aan de wedstrijd.” Meer info over de challenge vind je op https://www.waterstofchallenge.nl
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.