Exclusief voor abonnees

Vincent Van Quickenborne vindt K te groot als winkelcentrum: “Stop er deels ook kantoren in”

Verder opmerkelijk in meerjarenplan tot 2025: markthal op Veemarkt onzeker

Vincent Van Quickenborne vindt winkelcentrum K te groot. Op dit archiefbeeld zie je de ingang aan de kant van de Veemarkt.
Henk Deleu Vincent Van Quickenborne vindt winkelcentrum K te groot. Op dit archiefbeeld zie je de ingang aan de kant van de Veemarkt.
Een deel van de Kortrijkzanen vindt dat de fut er wat uit is tijdens de tweede legislatuur met Vincent Van Quickenborne als burgemeester. Toch blijkt goed een jaar na de gemeenteraadsverkiezingen dat het stadsbestuur van Team Burgemeester, sp.a en N-VA op schema zit. En er duiken nieuwe en verrassende ideeën op. Zo vindt Q het winkelcentrum K te groot: “We willen er als stad de leegstand structureel mee helpen oplossen door K niet volledig als handelscentrum te behouden, maar ook deels voor kantoren in te richten.” Verder opmerkelijk: de komst van een markthal op de Veemarkt is onzeker.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Naida De clerck

  Belastingen niet verhogen ???? , de vuilzakken worden duurder en kleiner . Recyclage parken worden betalend ? Maar de belastingen gaan niet verhogen .

 • chris delanghe

  vroeger was kortrijk een bruisende stad met echt standingvolle winkels, panden leuke pleintjes. Nu is het banaliteit geworden van de oppervlakkigheidswaanzin en betonwoestenij. Het stadskarakter van weleer is ver, heel ver te zoeken zoniet totaal verdwenen. In het weekend loopt het vol met kijktoeristen. Zolang de belastingen allerhande binnenstromen vinden politiekers alles best meevallen.

 • Luc Holvoet

  K in Kortrijk is niet te groot, de huurprijs is gewoon te hoog. Vandaar de leegstand.

 • David Borreman

  De k is helemaal niet te groot...het shopping centrum in kuurne is nog veel groter..winkelleegstand?hoe zou dat komen?mss dat ze de enorme huurprijzen kunnen opdrijven zodat geen enkele wInkel nog kan overleven...de slachtoffers in de k zijn de handelaars...

 • Henri Soumischa

  Het heeft niets te zien dat Kortrijk niet Spanje of groot stad is ,heerlijk t is de mentaliteit van de mensen die niet open ze willen niet nieuwe culturele leren kennen daarom is het zo triester !!gelijkt en andere landen die ze meer open en niet triester zo zijn ze meer toeristen te krijgen en ze kunnen van het lieven profiteren gewoon de mentaliteit gezie wel het verschillende als u naar de buitenland ga .hier ist gewoon stress !!