Exclusief voor abonnees

Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “West-Vlaanderen kan dé klimaatprovincie worden”

Lijsttrekker voor de Kamer pleit voor meer groene energie en wil de fiets meer promoten

Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.
Photonews Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.
Hij is 45 jaar, maar raast nog altijd door de politiek als een sneltrein. “Ik heb zin om er nog eens 22 jaar voor te gaan, tot mijn 67ste”, zegt gewezen pensioenminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De kopman van de West-Vlaamse Kamerlijst staat bekend voor zijn scherpe visie. Hij werpt steeds nadrukkelijker een dam op tegen extreem-rechts. “Mensen tegen elkaar opzetten leidt tot conflict. Diversiteit is de realiteit.” Maar Van Quickenborne heeft nog meer uitgesproken meningen. Hij is tegen het afschaffen van bedrijfswagens, vindt kernenergie passé, steunt flexi-jobs, wil het gemiddeld pensioen van zelfstandigen laten optrekken, wil het SWT laten uitdoven en wil meer macht voor de steden. Zet je schrap voor een interview aan een rotvaart.

Waar is de tijd dat je een jointje in het parlement wou roken.

“Twintig jaar geleden, de tijd vliegt. Ik heb een serieus traject afgelegd, nationaal en lokaal. Die combinatie heeft van mij een stevig politicus gemaakt. Ik heb bewezen dat ik ook dingen doe. Dat het niet alleen spreken en beloven is. Zo heb ik veel gewerkt rond pensioenen. En moeilijke boodschappen gebracht.”

Een meerderheid van de Vlamingen steunt legalisering van cannabis, blijkt uit onze stemtest. Was je jouw tijd te ver vooruit?

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • LUC MASSCHELEYN

  Quickie denkt dat hij de wereld kan redden in het klimaatprobleem. We mogen ons dus verwachten aan extra grote onkosten en belastingen.

 • Floris Janssens

  quickie,open een pretpark voor blauwe mouwvegers en verkoop uw onzin op het jaarlijkse carvnavalfeest ,je moet je niet eens vekleden ! we zitten niet te wachten op een blauwe belastingtrein,ga op een windmolen zitten !!!

 • luc declerck

  Vlaams belang ingrediënt dat hebben wij nodig in Kortrijk. Geen hypocrisie en passe coalitie. VQB is een softie ivm immigratie . Als pensioenminister was hij een dikke nul. Zijn stijl kan ik echt niet smaken. Hij komt agressief uit de hoek en kan een compromis met andersdenkenden niet maken. Weg ermee.

 • patrick morel

  West Vlaanderen met zijn luchthavens in Oostende, Koksijde, Moorsele en Wevelgem,van een klimaatprovincie gesproken. Genoeg lawaai en vervuiling en stop met ieder jaar 35 miljoen euro in de verlieslatende Kortrijk/Wevelgem airport te steken. Een groot verschil tussen wat je zegt en doet maar daarom ben je ook politieker.

 • Johan Coppens

  Vlaanderen is al een onooglijk stipje op de wereld en meneer gaat dan nog een provincie belangrijk maken.... Dorpspolitiek ten top