Exclusief voor abonnees

Vincent Van Quickenborne (Open Vld): “West-Vlaanderen kan dé klimaatprovincie worden”

Lijsttrekker voor de Kamer pleit voor meer groene energie en wil de fiets meer promoten

Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.
Photonews Vincent Van Quickenborne zit niet graag stil.
Hij is 45 jaar, maar raast nog altijd door de politiek als een sneltrein. “Ik heb zin om er nog eens 22 jaar voor te gaan, tot mijn 67ste”, zegt gewezen pensioenminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld). De kopman van de West-Vlaamse Kamerlijst staat bekend voor zijn scherpe visie. Hij werpt steeds nadrukkelijker een dam op tegen extreem-rechts. “Mensen tegen elkaar opzetten leidt tot conflict. Diversiteit is de realiteit.” Maar Van Quickenborne heeft nog meer uitgesproken meningen. Hij is tegen het afschaffen van bedrijfswagens, vindt kernenergie passé, steunt flexi-jobs, wil het gemiddeld pensioen van zelfstandigen laten optrekken, wil het SWT laten uitdoven en wil meer macht voor de steden. Zet je schrap voor een interview aan een rotvaart.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Waar is de tijd dat je een jointje in het parlement wou roken.

“Twintig jaar geleden, de tijd vliegt. Ik heb een serieus traject afgelegd, nationaal en lokaal. Die combinatie heeft van mij een stevig politicus gemaakt. Ik heb bewezen dat ik ook dingen doe. Dat het niet alleen spreken en beloven is. Zo heb ik veel gewerkt rond pensioenen. En moeilijke boodschappen gebracht.”

Een meerderheid van de Vlamingen steunt legalisering van cannabis, blijkt uit onze stemtest. Was je jouw tijd te ver vooruit?

Je hebt 16% van dit artikel gelezen
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Floris Janssens

  quickie,hebben die zelfstandigen evenveel bijgedragen als de gewone werknemers en ambtenaren voor hun pensioen ? en hoeveel hebben ze niet aangegeven en zwart gewerkt ? uw partij is berucht om de gewone man te belasten en de rijken te ontlasten onder het motto werk!

 • LUC MASSCHELEYN

  Quickie denkt dat hij de wereld kan redden in het klimaatprobleem. We mogen ons dus verwachten aan extra grote onkosten en belastingen.

 • Floris Janssens

  quickie,open een pretpark voor blauwe mouwvegers en verkoop uw onzin op het jaarlijkse carvnavalfeest ,je moet je niet eens vekleden ! we zitten niet te wachten op een blauwe belastingtrein,ga op een windmolen zitten !!!

 • luc declerck

  Vlaams belang ingrediënt dat hebben wij nodig in Kortrijk. Geen hypocrisie en passe coalitie. VQB is een softie ivm immigratie . Als pensioenminister was hij een dikke nul. Zijn stijl kan ik echt niet smaken. Hij komt agressief uit de hoek en kan een compromis met andersdenkenden niet maken. Weg ermee.

 • patrick morel

  West Vlaanderen met zijn luchthavens in Oostende, Koksijde, Moorsele en Wevelgem,van een klimaatprovincie gesproken. Genoeg lawaai en vervuiling en stop met ieder jaar 35 miljoen euro in de verlieslatende Kortrijk/Wevelgem airport te steken. Een groot verschil tussen wat je zegt en doet maar daarom ben je ook politieker.