Vijf twintigers terecht voor vechtpartij in 't straatje

Vijf allochtone jongeren uit Roeselare verschenen gisteren voor de rechter nadat ze het aan de stok kregen met een man in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk. Ze riskeren tot één jaar cel.

Op 14 juni 2015 waren Khavaj K. (26), Timur K. (20), Azzedine M. (22), Karrar Al C. (20) en Bekhan K. (21) in café Sens Unique in 'het straatje' in Kortrijk aanwezig. Khavaj K. kreeg het aan de stok met een andere 38-jarige allochtoon uit Kortrijk omdat hij zijn vriendin bleef lastigvallen. Het incident leek snel opgelost, want op de camerabeelden is te zien dat K. en het slachtoffer elkaar op straat een hand geven. Tot het slachtoffer, dat dronken was, toch uithaalde naar één van de jongemannen. Dat was voor K. het sein om hem enkele rake vuistslagen te geven. Ook zijn vrienden moeiden zich en gingen een minuut lang tekeer. Er werd geslagen en zelfs op het hoofd geschopt terwijl het slachtoffer al op de grond lag. Camerabeelden registreerden het gevecht. "Driest", gaf ook advocaat Thomas Vandemeulebroucke toe.


"Maar nadien hielpen ze het slachtoffer ook om opnieuw bij bewustzijn te komen." Het slachtoffer hield er slechts kneuzingen en een neusbreuk aan over. Het openbaar ministerie was niet mals en eiste celstraffen tot één jaar of een werkstraf van 80 uren. Het vijftal vroeg de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Vonnis op 27 maart. Na het incident moest café Sens Unique onmiddellijk de deuren sluiten.


Enkele dagen later besliste burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) om het café meer dan twee maanden dicht te houden. De vechtpartij was toen het zoveelste incident in en rond het café.


(LSI)