Vijf maanden met uitstel voor man die geslachtsdeel aan jonge vrouwen toont

Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Alexander Haezebrouck Een beeld van de rechtbank van Kortrijk.
Een dertiger uit Kortrijk is veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf met uitstel omdat hij op straat een tiental keer jonge vrouwen opwachtte en vervolgens voor hun ogen masturbeerde of zijn geslachtsdeel toonde. 

D. L. joeg in de periode van augustus 2017 tot februari 2018 een tiental jonge vrouwen, zelfs enkele minderjarigen, de stuipen op het lijf. De man ging telkens op dezelfde manier tewerk. Hij speurde naar potentiële slachtoffers die ’s avonds alleen op pad waren, te voet of met de fiets. Hij volgde hen eerst een tijdje, haalde hen vervolgens in en hield wat verderop halt. Op het moment dat de slachtoffers langs zijn wagen passeerden, stapte hij uit, stak zijn broek naar beneden en liet zijn penis zien. In bepaalde gevallen masturbeerde hij ook voor de ogen van zijn slachtoffers. Eén slachtoffer slaagde erin om een foto van zijn auto te nemen en stapte ermee naar de politie. Hij gaf meteen toe dat hij al zo’n tien slachtoffers had gemaakt. De man zei tegen de rechter dat hij beseft dat hij fout was en in een moeilijke periode zat door een echtscheiding. Hij laat zich ook begeleiden. De man is ook veroordeeld tot een boete van 800 euro met uitstel. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.