Vier tieners veroordeeld voor diefstallen en inbraken

De banken van de Kortrijkse rechtbank waren voor Olivier B. geen onbekend terrein.
LSI De banken van de Kortrijkse rechtbank waren voor Olivier B. geen onbekend terrein.
Drie Kortrijkse tieners zijn door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot celstraffen van twaalf tot achttien maanden voor een reeks inbraken en diefstallen. Een vierde kompaan komt er met een werkstraf van tachtig uur vanaf.

Op 15 april 2019 liepen Olivier B. (19) en Bren D. (18) in de buurt van de Budabrug ’s nachts een dronken voetganger tegen het lijf. Ze vroegen hem of ze eens zijn gsm mochten gebruiken, maar gingen er mee vandoor. Ze probeerden de gsm te verkopen en met een gestolen bankkaart haalden ze ook geld af of deden ze aankopen. Op 12 mei gebeurde hetzelfde aan het Louis Robbeplein. Vier dagen later bleken Olivier B., Edison H. (18) en Jurgen N. (19) op stap met een gestolen Peugeot. Ze werden in de Recolettenstraat in Kortrijk ingerekend. 

Olivier B. was op 20 maart ook op stap met Edison H. Samen drongen ze de leegstaande gebouwen van ziekenhuis AZ Groeninge in de Loofstraat binnen. Olivier B. kreeg met achttien maanden effectieve celstraf de zwaarste straf. Hij zat al zes maanden in voorhechtenis, waardoor hij wellicht niet meer naar de cel zal moeten. “Hij trok geen lessen uit vorige veroordelingen”, vond de openbare aanklager. Bren D. kreeg onlangs ook al een werkstraf voor een reeks inbraken en diefstallen. Daar komt nu dus nog een extra werkstraf van tachtig uur bij.