Vier jongeren zwaargewond na botsing op vrachtwagen op E17, jongeman achter stuur bekend als brokkenpiloot

De Alfa Romeo raakte zwaar beschadigd.
LSI De Alfa Romeo raakte zwaar beschadigd.
Op de E17 in Deerlijk zijn zondagochtend iets voor 7 uur vier jongeren zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval. Na een eerdere aanrijding in Nazareth knalden ze net voor de afrit in Deerlijk achteraan op een Litouwse vrachtwagen. Volgens het parket zijn vier jongeren zwaargewond en niet langer in levensgevaar, de bestuurder raakte lichtgewond en staat bekend als brokkenpiloot.

In de buurt van Nazareth kwam de Alfa Romeo 147 van de 20-jarige bestuurder uit Antwerpen al licht in aanrijding met een Peugeot van een 39-jarige man uit Waregem. De wagen reed gewoon verder richting Kortrijk. 

Maar ter hoogte van Deerlijk zag de aangereden automobilist, die nog altijd achterop reed en de nummerplaat van de Alfa Romeo probeerde te noteren, dat het voertuig van de middenrijstrook naar rechts afweek en achteraan tegen een rijdende Litouwse trekker met Zweedse oplegger knalde.

De vier passagiers in de wagen raakten zwaargewond, de jongeman achter het stuur Zabi A. lichtgewond. Hij is bij het gerecht gekend. Er zal worden onderzocht of hij onder invloed van drank of drugs reed. Volgens het parket vertoonde hij in ieder geval verkeersonveilig gedrag. De jongeman had ook nog maar drie maanden zijn rijbewijs. In die korte tijd was hij toch al bij enkele ongevallen betrokken, aldus het parket. Bij het begin van de zomer moest A. zich ook al samen met een 23-jarige broer van de Kortrijkse kotmoordverdachte Mohammed T.M. (20) voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor een vechtpartij in het uitgaansmilieu. In februari 2018 trokken ze een mes na een discussie in een Kortrijks café en gaven drie slachtoffers messteken. Zabi A. daagde toen niet voor de rechtbank op en liet verstek gaan. 

Zijn passagiers hadden geen identiteitspapieren bij. Vijf ambulances en twee mugteams snelden ter plaatse om de eerste zorgen toe te dienen en de passagiers naar ziekenhuizen in Waregem en Kortrijk te voeren. De rechterrijstrook van de E17 richting Kortrijk bleef zo’n anderhalf uur voor alle verkeer afgesloten. Dat zorgde niet voor verkeershinder.

Het ongeval was niet het eerste op de snelwegen in Zuid-West-Vlaanderen zaterdagnacht. Op de E403 net voor Torhout belandde rond 4.30 uur een koppel ondersteboven in de gracht. Rond 6 uur ging een auto met vier inzittenden in de andere richting aan de oprit in Torhout ook al over de kop.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Annie Broeckx

  Waarom loopt die persoon van justitie nog vrij rond? Het is hij,of zij die die verantwoordelijk is dat zulk crapuul nog achter het stuur zit,of zich nog vrij kan bewegen.

 • Els Vervoort

  Brokkenpiloot, vluchtmisdrijf, drugs, messentrekker... Toffe mentaliteit.

 • Angelo Cabooter

  3 maanden heeft hij zijn rijbewijs, en bij het gerecht is hij bekend voor het veroorzaken van ongevallen met vluchtmisdrijf. Het wordt hoog tijd dat hij FATSOENLIJK gestraft wordt. Rijbewijs in beslag nemen, auto verbeurd verklaren en op zijn minst een EFFECTIEVE gevangenisstraf van 15 jaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Guy Custers

  Jawel! Karma is a bitch! Maar het ergste van alles is dat die een geweldige kost op de rekening van de sociale zekerheid gaan zijn, volledig voor alle kosten 100% laten opdraaien, dat ware fair!

 • Robert DE REU

  Inderdaad Robert L., je neemt me de woorden uit de mond, maar ja de wijsheid komt niet voor de jaren zegt men, en soms moet ik het echt geloven, gelukkig zijn er ook uitzonderingen in de positieve zin dan.