Vier collega’s van AZ Groeninge fietsen Ronde van West-Vlaamse ziekenhuizen als dank voor de zorg

De doortocht aan het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.
RV De doortocht aan het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.
Vier collega’s van het Kortrijkse ziekenhuis AZ Groeninge hebben zaterdag – als blijk van dank aan de zorg – een tocht langs 31 West-Vlaamse (psychiatrische) ziekenhuizen gefietst. Goed voor 330 kilometer en ruim 12 uren op het zadel.

Initiatiefnemer en bezieler was Kurt Goeminne uit Deerlijk. Hij zou tijdens het hemelvaartweekend normaal de 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker fietsen, tot het coronavirus daar een stokje voor stak. Kurt is lid van vzw De Nachtlichtjes, een groep muzikale en sportieve vrienden die allerlei activiteiten ten voordele van Kom op tegen Kanker organiseren. “Daarom ging hij op zoek naar een alternatief”, legt collega Thomas Van De Walle uit Deerlijk uit. “Zo ontsproot onze Ronde van de West-Vlaamse ziekenhuizen.” 

De tocht startte zaterdagochtend iets over 6 uur en eindigde pas rond 22 uur. Ook financieel directeur Tino Gabriël uit Vichte (Anzegem) en logistiek manager Lieven Deproost (Zwevezele) vervoegden het gezelschap. Met Gianni Mailfait uit Wevelgem kregen ze een ‘locomotief’ mee. “De tocht verliep goed, al kwam Kurt in Ieper wel ten val”, aldus Thomas. “Gelukkig zonder veel erg.”

Het Stravarapport van de tocht.
RV Het Stravarapport van de tocht.