VIDEO. Wielerwedstrijd op verkiezingsdag: tientallen auto’s getakeld in Kortrijk

Er werd onder meer in de Magdalenastraat en Marksesteenweg getakeld
Peter Lanssens Er werd onder meer in de Magdalenastraat en Marksesteenweg getakeld
Sommige Kortrijkzanen zijn vergeten dat er vandaag niet enkel gestemd wordt in hun stad. Er is ook de wielerwedstrijd Grote Prijs Marcel Kint. Er werden deze middag langs het parcours in Kortrijk enkele tientallen wagens getakeld. Het exacte aantal is nog niet bekend. Niet van stemmers, die kregen respijt, maar vooral van bewoners die vergeten waren om hun auto te verzetten.

Er stonden nochtans genoeg parkeerverbodsborden om er omwonenden op te wijzen dat ze hun auto elders moesten parkeren. Wellicht waren de meeste mensen verstrooid door de combinatie met de verkiezingen. De eigenaars hoesten niet enkel de takelkosten op. Ze krijgen ook elk een boete van 58 euro in de bus. Er wordt vanaf 12.30 uur verkeershinder verwacht door de wielerwedstrijd, aan de stembureaus Depart (Weide), Academie (Houtmarkt), Vives (Sabbelaan), OC Aalbeke (centrum), OC Rollegem (Tombroekstraat) en Kooigem (centrum). Wie nog moet stemmen, kom te voet of met de fiets. Info over het parcours: www.gpmarcelkint.be/parcours.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • willy Vanlerberghe

    belachelijk voor een stomme koers!

  • Koen Vandenberghe

    Genoeg verkeersborden, dat wil ik toch even nuanceren. De borden werden slechts sporadisch geplaatst. Daarnaast is het een goede praktijk om de omwonenden te verwittigen via een eenvoudig briefje in de brievenbus, dat zou sympathiek geweest zijn. Als in een straat 6 auto's gesleept worden, is dat niet door kwade wil van de bewoners, maar uit onwetendheid. Onze straat zal zich alvast verenigen om deze onheuse behandeling aan te vechten!