VIDEO. Wie wil 5,10 meter grote reuzin Emma ‘besturen’?

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Stadsreuzin Emma werd vorig jaar op de Sinksenfeesten voorgesteld.
Archief Henk deleu Stadsreuzin Emma werd vorig jaar op de Sinksenfeesten voorgesteld.
Stadsreuzin Emma, dochter van symboolfiguren en klokkenluiders Manten en Kalle en een creatie van de vereniging Bolwerk, zoekt bedieners. Zij zullen haar tot leven te brengen als ze op stap gaat. Emma is 5,10 meter groot en weegt 308 kilogram.

Ze is van polyester gemaakt, heeft felblauwe ogen en natuurlijk haar gemaakt van vlas. Emma draagt een witte jurk met rode bollen, een knipoog naar de kleuren van de stad. Nog weetjes: de 6-jarige Emma maken kostte 80.000 euro en de draagstructuur is op een heftruck gemonteerd. Ze kan armen en benen bewegen, met telegeleide ogen rondkijken en ja en nee knikken. Een chauffeur rijdt de reus met de heftruck rond, terwijl zes andere mensen de ledematen besturen. Emma werd vorig jaar voorgesteld, op de Sinksenfeesten. Wie Emma mee tot leven wil brengen, een hart heeft voor straattheater, een teamspeler tussen 20 en 30 jaar is en het graag groot ziet, mailt in maximum tien lijnen een motivatie naar info@bolwerk.be. Wees snel, de deadline is vandaag al.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.