VIDEO. Waar is Manten? Piepjonge slechtvalk spoorloos na val uit toren Sint-Maartenskerk

Manten viel zondag uit de nestbak
vzw slechtvalken Zuid-West-Vlaanderen Manten viel zondag uit de nestbak
Er is in Kortrijk ongerustheid over het lot van de op 17 april geboren Manten. De jonge slechtvalk, die nog niet zo goed kan vliegen, donderde op zondag 26 mei uit de nestbak in de toren van de Sint-Maartenskerk. Manten kwam in een lagergelegen goot van de kerk terecht. De slechtvalk liep wellicht geen zware kwetsuren op, maar is nu wel spoorloos.

“Manten is niet te vinden”, zegt schepen van Milieu Bert Herrewyn (sp.a). “Een medewerker van Natuurpunt Vogelwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen zocht gisteren ettelijke uren naar Manten, zonder succes. We lanceren een oproep om uit te kijken naar de vogel”, aldus Herrewyn. Voor wie Manten opmerkt: laat het jong met rust en probeer het niet op te tillen. Het gaat nog altijd over een roofvogel. En ook een piepjonge slechtvalk kan al uithalen met zijn klauwen en snavel. Er wordt gevraagd om vooral in de omgeving van de Sint-Maartenskerk extra uit te kijken naar Manten. Wie Manten opmerkt of informatie heeft over de slechtvalk, bel naar 1777. De stad zet vanavond na 17.30 uur een drone met camera in om Manten te lokaliseren.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Francois stras

    hopelijk kunnen ze hem vinden en is de drone hiervoor de oplossing