VIDEO. Rapper LowG lanceert single ‘Wilde Westn’

Lowie D'haeseleer alias LowG
Catharsis Productions Lowie D'haeseleer alias LowG
Rapper Lowie D’haeseleer (21) alias LowG lanceert de single ‘Wilde Westn’, samen met de Kortrijkse producer Chilo Derieuw van Catharsis Productions. De single is met een beat van Baadasssss voorzien. “Jong geweld zoals LowG boost ons producersteam om harde nummers te maken”, stelt Chilo Derieuw. “Hij is fris en heeft een overdosis aan energie en motivatie.”

De uit Heestert afkomstige Kortrijkzaan Lowie D’haeseleer is jeugdopbouwwerker voor maatschappelijk kwetsbare jongeren bij Uit De Marge. Zijn natuurtalent als rapper kwam enkele jaren geleden al bovendrijven in hiphopacademie De Stroate in Kortrijk. “Hij verwierf nadien in een sneltempo de nodige competenties in onze artistieke workshops”, zegt Siebrand Craeynest, projectmedewerker ondernemerschap bij De Stroate. “Dat hij na zijn traject kan doorstromen naar een team als Catharsis Productions, is een mooi voorbeeld van waar we met ons ondernemerschapsproject Weefsel op inzetten”, aldus Siebrand Craeynest. “De eerste single brengt een grote honger met zich mee”, zegt Lowie D’haeseleer zelf. “We breien nu ook een album aan elkaar. Stay tuned.”

Brihang

Lowie D’haeseleer begint op 15-jarige leeftijd te freestylen. Twee jaar later schrijft hij al zijn eigen nummers. LowG (de G staat voor ‘geskift’) wint in 2016 uit het niets het West-Vlaams rapkampioenschap ‘De Bestn vant Westn’. Hij wint later dat jaar ook de nationale rapwedstrijd End Of the Weak (EOW) in muziekclub VK Concerts in Molenbeek. In 2018 verovert hij de tweede plaats op de Redbull-competitie Bekvechten. En in oktober van 2018 laat LowG de EP ‘Van den Oudn Stempel’ op de wereld los. Hij deelde ondertussen al affiches en podia met artiesten zoals Brihang, Stikstof (met onder meer Zwangere Guy, red.) en Uberdope. Producer Chilo Derieuw werkte op zijn beurt al met grote namen in en buiten het genre samen zoals Jeffrey Jefferson van Ertebrekers, El Da Sensei (Artifacts, VS), NTREK & Flip Kowlier en ook Brihang. Info: https://www.chilowproductions.com/lowg.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.