VIDEO. PTI zet MNM in vuur en vlam: Juryleden bezoeken finalist ‘Strafste school van Vlaanderen’

Presentator Tom Decock ondergaat een wetenschapstestje. Zijn handen lijken wel in brand te staan.
Alexander Haezebrouck Presentator Tom Decock ondergaat een wetenschapstestje. Zijn handen lijken wel in brand te staan.
Jongerenzender MNM is deze namiddag met haar juryleden langs geweest bij het Provinciaal Technisch Instituut in Kortrijk. Het PTI is finalist in de wedstrijd ‘Strafste School van Vlaanderen’. De leerlingen van het PTI hadden zich verkleed om presentator Tom Decock en de juryleden te verwelkomen en hadden allerlei verrassingen voor hen in petto. 

Om verkozen te worden tot Strafste School van Vlaanderen moesten de leerlingen van het PTI tonen tot wat de school allemaal in staat is. Ze namen de juryleden dan ook mee op een spectaculaire en feestelijke rondleiding. Presentator Tom Decock viel samen met de juryleden - zangeres Nora Gharib en Saïd en Salah van SLM - van de ene verbazing in de andere. De leerlingen van het PTI, campus wetenschap en groen verrasten hen met een warm en feestelijk onthaal. Daarna ondergingen ze in het wetenschapslokaal een vuurproef, waarbij plots een steekvlam ontstond in hun handen. Bij elke opdracht die de juryleden tot een goed einde brachten, kregen ze een cadeautje mee die ze in hun persoonlijke kruiwagen mochten leggen. 

Dierenafdeling

Vooral de groen- en dierenafdeling van het PTI maakten indruk op de juryleden. Presentator Tom Decock kreeg een slang om zijn nek, terwijl een konijntje alle aandacht trok van zangeres Nora. Uiteindelijk trokken de juryleden in een koets, getrokken door een tractor, naar de speelplaats, waar een minifuif aan de gang was. Ze zongen ook een nieuw schoollied op de tonen van ‘skwon meiske’ van Niels Destadsbader. Een nieuw schoollied maakte dan ook deel uit van de opdracht van MNM. “Wat een geweldige school”, sprak Tom Decock het enthousiaste publiek achteraf toe. “We hebben gezien hoe de leerlingen hier met veel passie bezig zijn met hun vak en nu al weten welke richting ze later uit willen. De leerkrachten geven met veel passie les.”

Zangeres Nora is vertederd door een konijntje en neemt een selfie.
Alexander Haezebrouck Zangeres Nora is vertederd door een konijntje en neemt een selfie.

Dinsdag is de winnaar bekend

Het PTI campus wetenschap en groen is samen met nog veertien andere scholen in Vlaanderen finalist in de wedstrijd. “Het is al straf dat we bij de laatste vijftien zijn, want over heel Vlaanderen hebben enorm veel scholen zich ingeschreven voor deze leuke wedstrijd”, beseft directeur Francis Bruyneel. “We hebben op een leuke manier willen tonen wat we hier doen en leren op school.” 

Het PTI in Kortrijk was de laatste school die MNM dinsdag moest bezoeken. Op dinsdag 7 mei wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow. De winnende school wordt die dag op school van 16 tot 19 uur getrakteerd op een radiofeest met Gers Pardoel, Frenna, de cast van #LikeMe, Laura Tesoro en Merlo en de winnaar van MNM Start to DJ 2018. In West-Vlaanderen dingen ook het Buso Ravelijn in Brugge en het MSKA Roeselare naar de titel van Strafste School. In Kortrijk won het Sint-Niklaasinstituut in Kortrijk in 2011 al eens de titel van Strafste School.

Tom Decock bekijkt de serres waar de school tomaten kweekt.
Alexander Haezebrouck Tom Decock bekijkt de serres waar de school tomaten kweekt.
De juryleden leven zich uit tijdens de fuif.
Alexander Haezebrouck De juryleden leven zich uit tijdens de fuif.
Even een hond in bad steken.
Alexander Haezebrouck Even een hond in bad steken.
Juryleden zangeres Nora en Saïd van SLM.
Alexander Haezebrouck Juryleden zangeres Nora en Saïd van SLM.
Saïd wil een selfie met een lama.
Alexander Haezebrouck Saïd wil een selfie met een lama.
MNM bezoekt PTI Kortrijk voor de 'Strafste school van Vlaanderen'.
Alexander Haezebrouck MNM bezoekt PTI Kortrijk voor de 'Strafste school van Vlaanderen'.
Even een hond in bad steken.
Alexander Haezebrouck Even een hond in bad steken.
MNM bezoekt PTI Kortrijk voor de 'Strafste school van Vlaanderen'.
Alexander Haezebrouck MNM bezoekt PTI Kortrijk voor de 'Strafste school van Vlaanderen'.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.