VIDEO. Ontdek uitzonderlijke planten in Safari Studios

PUP verwacht veel plantenliefhebbers uit Kortrijk en omstreken.
PUP PUP verwacht veel plantenliefhebbers uit Kortrijk en omstreken.
Vanaf 16 mei vind je in Safari Studios in de Magdalenastraat, de uitvalsbasis van elektrorockband Goose ook, de tijdelijke winkel Plezante & Uitzonderlijke Planten (PUP). Het aanbod omvat in grote lijnen (uitzonderlijke) kamerplanten, enkele buitenplanten en een familie cactussen.

PUP werd in april aan de Noord Dok in Gent georganiseerd en ontving daar 4.000 bezoekers. Nu volgt Kortrijk, van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 mei. PUP is ontstaan vanuit de liefde voor Belgische sierteelt en het genot van groene vriendjes in huis. Het initiatief omvat voor 83 procent in eigen land opgekweekte Belgische planten. Om de kwekers hier een hart onder de riem te steken. De sector heeft het moeilijk door hoge energiekosten, intensieve handenarbeid en concurrentie uit het buitenland. PUP presenteert ook door Kortrijks talent vervaardigde producten zoals keramiek, macramé en terrariums. En er worden plaatjes gedraaid door lokaal talent. PUP toont verder de voordelen van groene vriendjes in huis. Zo hebben plantjes een positieve invloed op het humeur. En ze verbeteren de luchtkwaliteit in huizen. Een extra pluspunt is het designkarakter van sommige uitzonderlijke planten. Zo worden er drie ‘speciallekes’ als kamerplant voorgesteld: de bladbegonia, dieffenbachia en marantha. Drie toppers voor in de slaapkamer zijn de aloë vera, sanseveria en hedera. PUP in de Safari Studios in de Magdalenastraat 56 is donderdag open van 15 tot 21 uur, vrijdag van 10 tot 21 uur en zaterdag van 10 tot 19 uur. Info: http://www.pupplants.store of op de Facebookpagina PUP – Plezante & Uitzonderlijke Planten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.