VIDEO. Nieuw festival: Jazz Cats bezet muziekcentrum Track

Kortrijk is een nieuw festival rijker
Track Kortrijk is een nieuw festival rijker
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
De site van muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein wordt op zaterdag 30 maart voor het eerst helemaal ingepalmd door een festival. Jazz Cats is een nieuwkomer, in een organisatie van Parkjazz, Track, Wilde Westen, muziekcafé Pand.A en Conservatorium Kortrijk.

Jazz Cats omvat een dag- en avondvullend programma van tien gevarieerde jazz acts, de helft Belgisch en de andere helft internationaal. Jazz Cats zoekt aansluiting met de nieuwe jazz lichting en gaat de kruisbestuiving met andere genres niet uit de weg. De line-up van het nieuwe festival: de mixmasters van Bombataz, een melancholische trip met Glass Museum, het pittige Vels Trio uit de UK, een saxofoon-pianoquartet met Hendrik Lasure Warm Bad, Team Verbruggen Quartet met jazzdrummer Teun Verbruggen, pure voodoo met MDCIII, Allison Miller’s Boom Tic Boom met een prikkelende mix van jazz, klezmer, latin en improvisatie uit de USA en Alabaster dePlume van de Londonse ultrahippe saxofonist Angus Fairbairn. Headliners zijn Colin Stetson met een hypnotiserende saxofoontrip uit de USA en Hypnotic Brass Ensemble met een aanstekelijke mix van brass en hiphop uit Chicago in de USA. Er is nadien nog een afterparty met MixMonster Menno. Info en tickets: www.jazzcats.be.

Kortrijk is een nieuw festival rijker
Track Kortrijk is een nieuw festival rijkerReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.