VIDEO Klimaatacties spijbelende jeugd gaan wereld rond: ook in Kortrijk weer actie

Het wordt morgen vrijdag al de vierde klimaatmars in Kortrijk.
Henk Deleu Het wordt morgen vrijdag al de vierde klimaatmars in Kortrijk.
De klimaatacties van spijbelende jongeren verspreiden zich over de wereld. Er zijn op vrijdag 15 maart in 105 landen en in 1.659 steden acties voor een ambitieuzer klimaatbeleid. Zo is er in ons land in Brussel de mars ‘Global Strike For Future’ van Youth For Climate, de actiegroep van Anuna De Wever en Kyra Gantois. Maar ook in Kortrijk is er een Global Strike For Future mars, in goeie banen geleid door Dorian Berintan (19), eerstejaarsstudent Ecotechnologie in de hogeschool Vives.

De mars start om 8.20 uur op het Schouwburgplein. Het parcours loopt onder meer door het winkel-wandelgebied en langs de Pleinschool, Guldensporencollege Groeninge, Plein, Dam, Budastraat en stadhuis. De mars eindigt omstreeks 11 uur met een stille zitstaking op de Grote Markt. Hierna is er de mogelijkheid om in groep de trein te nemen naar Brussel-Noord, om er deel te nemen aan de grote mars door Brussel. Afwachten hoeveel spijbelende jongeren en andere klimaatbetogers er opdagen op Global Strike For Future Kortrijk. Er hebben zich momenteel slechts 28 deelnemers gemeld op de Facebookpagina van het initiatief.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.