VIDEO. Inzameling moet 20.000 euro opbrengen voor speeloase Sint-Paulus

Zo wordt de water- en bouwspeelplek ingericht.
Sint-Paulus Zo wordt de water- en bouwspeelplek ingericht.
De Sint-Paulusschool, waar 450 leerlingen les volgen, laat een speelplaats tot een groene speeloase omvormen. Omdat de aanleg veel geld kost, is er nu samen met de stichting Be Planet en de stad een crowdgiving op het platform Gingo opgestart. Er is hoop om 20.000 euro in te zamelen. Sint-Paulus stelt de speeloase na schooltijd voor iedereen open, wat een troef in de woonbuurt in het stadscentrum is. Indien 20.000 euro opgehaald wordt, verdubbelt Sint-Paulus het bedrag. De donaties zijn vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar.

De werken starten in juni en zijn begin november af. Er wordt komaf gemaakt met steen en beton op de speelplaats van 3.150 m2. Er komt een groene speeloase met heuvels vol spelelementen, twee sportveldjes, een parcours om te fietsen en te steppen, een sprintstrook van 60 meter, speel- en klimbomen, verstopplekjes, bessenstruiken en appelbomen. De opbrengst van de crowdgiving gaat naar een eerder op kleuters gericht klim- en klauterparcours en een water- en bouwspeelplek. Duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit staan centraal. Zo wordt er met Robiniahout gewerkt. “De water- en bouwspeelplek prikkelt kinderen om met natuurlijke elementen te spelen”, zegt leerkracht Cedric Ryckaert. “Zo gaan ze water in een buizenstelsel kunnen pompen, waarin ze ook dammetjes kunnen bouwen. We willen andere scholen inspireren met onze groene en avontuurlijke speelplaats. Laat kinderen opgroeien in een omgeving waar ze zich goed voelen. Meer groen verbetert ook de luchtkwaliteit en zorgt voor meer opname van hemelwater in de bodem. Scholen spelen een toonaangevende rol in dat onthardingsverhaal”, aldus Ryckaert. Het totale project kost 500.000 euro. De Vlaamse overheid steunt het als proefproject rond ontharding, met 250.000 euro subsidie. Het plan is van speellandschapsontwerpers Studio Basta en Fris in het Landschap en bureau Atelier Ruimtelijk Advies. Info: https://www.gingo.community/nl/sint-paulus.

Zo wordt het op kleuters gericht klim- en klauterparcours
Sint-Paulus Zo wordt het op kleuters gericht klim- en klauterparcours
De stenen en betonnen speelplaats is straks verleden tijd
Sint-Paulus De stenen en betonnen speelplaats is straks verleden tijdReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.