VIDEO. Duizenden bijen nestelen op fietstassen aan winkelcentrum K in Kortrijk

Bijen nestelen in fietstassen
a Bijen nestelen in fietstassen
Spektakel nabij het winkelcentrum K in Kortrijk. Aan de fietsenstalling in de Sionstraat nestelden maandagmorgen enkele duizenden bijen zich in een mum van tijd aan twee fietstassen.

Gemeenschapswachten raadden shoppers aan om toch maar niet te dicht te komen. ”Geen idee waarom die bijen het doen, want er zit niets lekkers in”, zegt Carine Destorme (57) uit Wevelgem, eigenares van een van de fietsen. “Beide tassen hebben wel een bloemenmotief. Misschien heeft het daar iets mee te maken. Mijn fiets staat hier pas een half uur. Ongelooflijk hoeveel bijen er al zijn”, aldus Carine Destorme. Imker André Coucke kwam ter plaatse om de bijen te verwijderen. Hij spoot met rook om de bijen lichtjes te bedwelmen. En ‘veegde’ ze samen in een kartonnen doos, de koningin inbegrepen. De bijtjes krijgen een nieuwe thuis bij hem. De bijen kwamen massaal op de fietstassen terecht omdat de koningin er haar geur had op achtergelaten.

Carine Destorme uit Wevelgem wist niet wat ze zag.
Henk Deleu Carine Destorme uit Wevelgem wist niet wat ze zag.
De bijen volgden de koningin en zetten zich vast op de fietstas. Een imker kwam ter plaatse.
Henk Deleu De bijen volgden de koningin en zetten zich vast op de fietstas. Een imker kwam ter plaatse.
De imker gebruikte rook om de bijen rustig te houden.
Henk Deleu De imker gebruikte rook om de bijen rustig te houden.
De bijen hadden heel wat bekijks.
Henk Deleu De bijen hadden heel wat bekijks.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Andre Verschueren

  Misschien even iets lezen over bijen. Het gaat hier over een doodgewone bijenzwerm. Een heel normaal verschijnsel dit seizoen. De koningin verlaat het nest nadat er een jonge koningin is uitgekomen. Een groot aantal werksters volgen haar. zij kunnen eender waar terecht komen. Best een imker bellen, hij komt graag de zwerm ophalen want de bijen zijn inderdaad aan tet uitsterven. André

 • BERENICE DEWEERDT

  Als de koning op de tas gaat zitten dan gaan er al een hoop bijen erop gaan zitten om koning te beschermen. Dit kan op gelijk welke plaats voorkomen. Al gezien ol een gevel van een woning ook. Imker opbellen.

 • Jos Spriet-Dewaele

  oei de imker die ze kwijt is zal niet content zijn en dan zeggen dat bijen met uitsterven bedreigd zijn

 • Peter Buyck

  Bloemengeur... uit douchegel, eau-de-toilette, ... al dan niet met gelekte suiker/honing/...