VIDEO. Delfine Persoon versus ‘Killer Mel’: “Wereldtop komt naar Kortrijk”

Verlengt Delfine Persoon andermaal haar wereldtitel in Kortrijk (beeld van een vorige kamp)?
BELGA Verlengt Delfine Persoon andermaal haar wereldtitel in Kortrijk (beeld van een vorige kamp)?
Delfine Persoon verdedigt op zaterdag 9 maart in zaal XXL van Xpo haar WBC-titel bij de lichtgewichten tegen de Amerikaans-Haïtiaanse Melissa St. Vil. De toeschouwers mogen een spektakelmatch verwachten, want ‘Killer Mel’ of ‘Little Miss Tyson’ is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. “We halen de wereldtop naar Kortrijk”, zegt organisator Kurt Goethals van No Nonsense. Het is de eerste kamp van Delfine Persoon in Kortrijk: “Ik ken Kortrijk niet zo goed, het wordt een ontdekking voor mij”, zegt de wereldkampioene.

Voor een professioneel boksgala van een dergelijk topniveau in Kortrijk moeten we al terug naar 31 oktober 1986, goed 32 jaar geleden. “Toen bekend Belgisch bokser Jean-Marc Renard de Europese titel pakte, in sporthal Lange Munte”, herinnert Filiep Tampere, trainer van Delfine Persoon, zich. Om maar te zeggen dat de komende kamp tegen ‘Killer Mel’ een unicum is voor de stad Kortrijk. “We promoten het ‘merk’ Delfine Persoon zo ook in Kortrijk, terwijl het ons doel is om van het boksgala een jaarlijkse traditie te maken”, zegt Kurt Goethals. “Kortrijk is op dat vlak nog een blinde vlek, maar wij brengen daar verandering in. Het duurde even voor we de juist locatie vonden. In Xpo-zaal XXL is de omkadering prima. Het wordt een showavond - op zijn Amerikaans - met veel licht, geluid en muziek. We doen het met alle toeters en bellen, zodat de aanwezigen Delfine Persoon sfeervol naar de wereldtitel schreeuwen.”

BV-kamp

De avond wordt muzikaal opgeluisterd door TechWorks. Freelancepresentator en acteur Jeremy Vandoorne alias Xavier van de Vlaamse jeugdserie Rox praat de avond aan elkaar. Er is als kers op de taart ook een BV-kamp, waarbij eveneens de lat hoog ligt. “We contacteerden al kleppers zoals televisiepresentator Tom Waes en zangeres Natalia, maar hun agenda zit helaas vol”, zegt Kurt Goethals. “We kunnen de namen op vandaag nog niet vrijgeven, maar we gaan voor grote namen.” Ook niet te missen de dag voordien, op vrijdag 8 maart om 18 uur, is de gratis toegankelijke weging van Delfine Persoon en Melissa St. Vil. Daarvoor moet je niet in Kortrijk Xpo zijn, maar in het d-hotel in Marke.

Killer Mel vreest Delfine Persoon niet
@killermel Killer Mel vreest Delfine Persoon niet

Twee keer zo breed

Voor wie het boksen niet volgt, Delfine Persoon versus ‘Killer Mel’ wordt een bokskamp van wereldklasse. “Een risicokamp, een ‘walk in the park’ wordt het niet”, zegt Filiep Tampere. “Melissa St. Vil is beweeglijk en heeft een goeie conditie. Niet vergeten dat ze al drie keer wereldkampioen is geweest. Ik geef Delfine 65 procent kans op winst”, aldus Tampere. “Ik ga ze niet opeten, het blijft boks natuurlijk”, vult Delfine persoon aan. “’Little Miss Tyson’ is kleiner dan mij, maar twee keer zo breed en heel explosief. Ik mag nog tien jaar gaan fitnessen, zo’n ‘bodybuilderke’ ga ik nooit worden (lacht).”

Lokale toppers tonen zich

Er zijn nog twee profkampen op het boksgala: Giovanni Techel uit Poperinge kampt tegen Angelo Turco uit Henegouwen. Ook Denis Rosescu uit Moorslede komt. Tegen wie hij kampt, volgt later. Er zijn verder vijf amateurkampen, waarvan volgende namen al bekend zijn: Manolito Strynckx uit Bellegem, Gevork Minasian uit Menen, Elisée Kouassi uit Kortrijk en Bledor Trezhnjeva uit Diksmuide. Er zijn momenteel 200 kaarten voor het boksgala verkocht. Zaal XXL van Xpo kan maximum 2.000 toeschouwers aan. Er zijn tal van opties met staan- en tribuneplaatsen, zitplaatsen aan de ring en enkele vipformules. Bedrijven kunnen van het uniek evenement een originele netwerkavond maken. Er wordt op een volle zaal gemikt. “Het boksgala is een visitekaartje voor Vlaanderen en geeft onze toppers en beloften de kans zich te tonen voor eigen publiek”, besluit Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA). De ticketprijzen starten aan 25 euro, voor een staanplaats. Info: www.boksgalakortrijk.be.

Coach Filiep Tampere, schepen van Sport Arne Vandersteene (Team Burgemeester), wereldkampioene Delfine Persoon en organisator Kurt Goethals
LPS Coach Filiep Tampere, schepen van Sport Arne Vandersteene (Team Burgemeester), wereldkampioene Delfine Persoon en organisator Kurt Goethals
Delfine Persoon op de voorstelling van het boksgala, maandagmiddag in de Beatrijszaal van het stadhuis.
LPS Delfine Persoon op de voorstelling van het boksgala, maandagmiddag in de Beatrijszaal van het stadhuis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.