VIDEO: Avondspits in de knoop na kop-staartongeval met drie vrachtwagens op E17

Drie truckers uit evenveel vrachtwagens waren dinsdagnamiddag rond half vier betrokken bij een zware kop-staartbotsing op de E17 in Kortrijk.

Dat gebeurde in de richting van de Franse grens, ter hoogte van de aansluiting van de R8 op de snelweg in Kortrijk-Oost. Een vrachtwagen moest er plots in de remmen, twee achteropkomende chauffeurs waren verrast en konden niet meer op tijd stoppen. De chauffeur van de vrachtwagen die zowel vooraan als achteraan werd aangereden, zat gekneld in zijn cabine. De brandweer had een kwartier nodig om hem te bevrijden. De man raakte zwaargewond maar verkeert niet in levensgevaar. De twee andere truckers liepen kneuzingen op en werden ook naar het ziekenhuis overgebracht.

Door het ongeval was er een tijdlang maar één rijstrook beschikbaar in de richting van de Franse grens. Dat veroorzaakte een file van Waregem tot Kortrijk-Oost, met een wachttijd die opliep tot anderhalf uur.

De brandweer moest de chauffeur bevrijden van de vrachtwagen die zowel vooraan als achteraan werd aangereden.
Hans Verbeke De brandweer moest de chauffeur bevrijden van de vrachtwagen die zowel vooraan als achteraan werd aangereden.
Drie vrachtwagens botsten op de E17 in Kortrijk-Oost.
Hans Verbeke Drie vrachtwagens botsten op de E17 in Kortrijk-Oost.
De brandweer moest de chauffeur bevrijden van de vrachtwagen die zowel vooraan als achteraan werd aangereden.
Hans Verbeke De brandweer moest de chauffeur bevrijden van de vrachtwagen die zowel vooraan als achteraan werd aangereden.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.