Verzonnen verhaal over alcoholcontrole Q: politiezone RIHO voert onderzoek

Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) verdenkt Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)
Photonews Vincent Van Quickenborne (Open Vld-Team Burgemeester) verdenkt Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)
Het een maand geleden door Vlaams Belang op Facebook gelanceerde verzonnen verhaal dat de burgemeester van Kortrijk op dronken rijden werd betrapt, blijft niet zonder gevolgen. De klacht van Vincent Van Quickenborne wegens laster en eerroof, via zijn advocaat Jan Leysen ingediend, wordt wel degelijk behandeld. De politiezone RIHO voert het onderzoek.

De vraag is vooral wie de valse Facebookpost publiceerde op de pagina van Vlaams Belang Kortrijk. Politie en parket lieten eerder al weten dat er geen enkele sprake is van een alcoholcontrole waarbij Q positief testte. Volgens Van Quickenborne zit wellicht federaal parlementair en gemeenteraadslid Wouter Vermeersch (Vlaams Belang) achter de post. De post staat trouwens nog altijd online en is ondertussen al 2.300 keer gedeeld.

Neutraliteit

“Wie was de auteur van het valse bericht, dat willen we met zekerheid weten”, zegt Van Quickenborne. “De politiezone RIHO (Roeselare, Izegem en Hooglede, red.) voert het onderzoek. Dat meldden de korpschef en een hoofdinspecteur. Ze wachten nu op verdere instructies van de substituut van het parket”, aldus de burgemeester. Dat de politiezone RIHO en niet Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede, red.) het onderzoek voert, is logisch. Van Quickenborne zit het Vlas-politiecollege voor. Door RIHO het onderzoek te laten doen, garandeer je neutraliteit.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • jos theys

    Wie dat bericht laat staan weet waarschijnlijk waarmee hij bezig is. Zelfs als alle anderen, die onder gezag van de burgemeester staan, meeroepen met de brave burgervader. Maar, ze wachten op instructies, nog effe wachten

  • Freddy Demey

    Wie het gedaan heeft zwaar straffen. En openlijk aan de schandpaal.

  • Marc LInden

    Was dat niet de man die spontaan zei joints te hebben gerookt?