Vanaf 1 maart maximum 90 per uur op R8

Op de R8 mag je straks niet meer dan 90 per uur rijden
Kos Op de R8 mag je straks niet meer dan 90 per uur rijden
De snelheidsbeperking op de ring rond Kortrijk (R8), waar je nog maximum 90 kilometer per uur zal mogen rijden, wordt niet vanaf februari, maar vanaf maart van kracht. Dat vernam Vlaams parlementair Bert Maertens (N-VA) van minister van Mobiliteit en partijgenoot Ben Weyts.

Nu mag je op bepaalde stukken van de R8 nog maximum 120 kilometer per uur rijden. “De R8 is echter bochtig en telt vele conflictpunten. Met het oog op verkeersveiligheid is een snelheidsverlaging naar 90 kilometer per uur een goeie zaak”, vindt Kortrijks schepen en Vlaams parlementair Axel Ronse (N-VA). “En het zal een positieve invloed op de luchtkwaliteit hebben.” Het agentschap wegen en verkeer (AWV) treft momenteel de voorbereidingen. Of de effectieve invoering van de snelheidsbeperking ook effectief van kracht wordt vanaf 1 maart, hangt wel af van de weersomstandigheden. Want die kunnen de komende weken nog een negatieve invloed hebben.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Tom Desmedt

  De stukken waar je 120 mag rijden zijn niet onveilig, de kruispunten daarintegen. De enige reden voor de snelheidsverlaging is om het geluid te verminderen, zodat chique prestigewijken de auto's minder horen.

 • Bart Maes

  Tss typisch waarom niet meteen overal 30 gaan rijden en ons nog meer belasten op de weg.

 • Tom Dewaele

  90 km/h is daar nog te snel!

 • Georges Peleman

  Zever, op de gevaarlijke punten is het al 90 of minder. Werk liever de ring af. Trouwens die verkeerslichten op bepaalde punten staan verschrikkelijk slecht en zelfs soms zeer gevaarlijk.