Van Quickenborne wordt tweede keer papa

Vincent en Anouk verwachten een tweede kindje.
Foto Deleu Vincent en Anouk verwachten een tweede kindje.
Burgemeester Vincent Van Quickenborne (45) wordt voor de tweede keer papa. Dat raakte zaterdag op het festival Goose Nonstop for Life bekend, op het nieuwe Nelson Mandelaplein op Weide.

Van Quickenborne liet er weten dat zijn echtgenote Anouk Sabbe (36) zwanger is. De bevalling is op 2 april 2019 uitgerekend. Dochter Bo (2) krijgt dus een broertje of zusje.


"We zijn door het dolle heen", vertelt Anouk Sabbe. "Een verrassing is het niet echt, want het is een bewuste keuze. Ik kom namelijk zelf uit een gezin met drie kinderen en heb heel veel aan mijn zussen. We zouden het jammer vinden mocht Bo enig kind blijven. Vandaar de beslissing om ons gezin uit te breiden. Of we zelf ook voor drie kinderen gaan? Dat zien we later wel, eerst volop van onze twee kinderen genieten straks. Een verkiezingsbaby is het wel niét, voor alle duidelijkheid. Er zullen misschien mensen denken dat we er precies om gedaan hebben, maar dat is niet het geval", aldus Anouk Sabbe, die in de marketingdienst van Cortina Schoenen in Oudenaarde werkt.


Hun eerste kindje, dochter Bo, werd geboren op Moederdag 9 mei 2016 in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk.

De Geverfde Vogel

Vincent Van Quickenborne en Anouk Sabbe huwden in juni 2014 voor de wet in het stadhuis, gevolgd door een volksfeest op de Grote Markt, en in augustus 2014 voor de kerk. Het koppel leerde elkaar in 2009 in café De Geverfde Vogel kennen, op de afterparty na de toen door Kortrijk gewonnen finale van VTM-programma Mijn Restaurant. (LPS)