Van Quickenborne reageert: “Ik zal mensen met migratie-achtergrond nooit criminaliseren”

In Kortrijk, thuisstad van burgemeester en Kamerkopman Vincent Van Quickenborne houdt zijn partij Open Vld stand. In West-Vlaanderen lijken de liberalen hun drie zetels in het Vlaams parlement en twee zetels in de Kamer te behouden. “Ik ga mensen met een migratie-achtergrond nooit criminaliseren”, reageert Van Quickenborne op de monsterscore van Vlaams Belang.

Wellicht worden burgemeesters Bart Tommelein van Oostende, Emmily Talpe van Ieper en Francesco Vanderjeugd van Staden Vlaams parlementair en burgemeester Vincent Van Quickenborne en onderneemster Kathleen Verhelst van bouwbedrijf Verhelst uit Oudenburg federaal parlementslid. 

“Maar dé overwinnaar in West-Vlaanderen is Vlaams Belang”, zegt Van Quickenborne. “Je moet met Vlaams Belang praten. Maar samen met Vlaams Belang besturen zal Open Vld nooit doen. Wat niet betekent dat je in het beleid geen aandacht moet hebben voor de mensen die op Vlaams Belang stemden. Migratie is een thema. Zo moeten we in Kortrijk blijven investeren op het vlak van veiligheid. Denk maar aan onze inspanningen op het vlak van camerabewaking. Dat wil niét zeggen dat ik mijn stijl drastisch ga veranderen. Ik zal mensen met een migratie-achtergrond nooit criminaliseren.”
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • luc declerck

    Hij heeft het nog altijd niet begrepen wat de Kortrijkzaan wil. Hij blijft softie inzake vreemdelingenbeleid. Hij heeft duidelijk sympathie voor de vreemdeling ! Rampzalig !!

  • Ivo Mariën

    Dat doen wij ook niet Vincent, maar veel van hen doen het uit eigen vrije wil.