V-Chocolatier by Sweertvaegher opent belevingswinkel in Korte Steenstraat: “Onze nieuwe zaak is meer dan twee keer zo groot”

Drie generaties samen in de nieuwe belevingswinkel: grootmoeder Jeannot Reynaert (86), huidig zaakvoerster Valérie Verougstraete (35) en haar vader Jan Verougstraete (62).
Henk Deleu Drie generaties samen in de nieuwe belevingswinkel: grootmoeder Jeannot Reynaert (86), huidig zaakvoerster Valérie Verougstraete (35) en haar vader Jan Verougstraete (62).
Vanaf vandaag kun je de nieuwe belevingswinkel van V-Chocolatier by Sweertvaegher in de Korte Steenstraat 2 in Kortrijk ontdekken. De bekende familiezaak zat 74 jaar in de Korte Steenstraat 17, maar dat pand was te klein geworden. “Onze nieuwe winkel is meer dan twee keer zo groot”, zegt zaakvoerster Valérie Verougstraete. “We geven zo onze chocolaterie een nieuw elan.”

Enkele cijfers om de omvang van de nieuwe chocolaterie te staven. Zo is de toonbank nu zes meter lang, terwijl er ook 22 meter aan nieuwe schappen zijn. “De klanten kunnen een wandeling in onze nieuwe winkel maken”, glundert Valérie Verougstraete. “Ze zien oude familiefoto’s, leren hoe we lokale artisanale chocoladeproducten maken en ontdekken bovendien ons exotische kantje. Zo komt de cacao bijvoorbeeld van duurzame plantages in Ghana en Ivoorkust in Afrika en Equador in Latijns-Amerika. De inrichting van onze winkel zal ook jongere generaties aanspreken.”

Nieuwe collectie

Om de opening kracht bij te zetten, wordt naast het huidige gamma een nieuwe collectie van vier verrassende en originele chocolades gelanceerd. Ze komen van vier eilanden uit vier continenten: Papua New Guinea in Oceanië, Vietnam in Azië, Haïti in Zuid-Amerika en Madagascar in Afrika. In het familiebedrijf V-Chocolatier by Sweertvaegher werken naast Valérie Verougstraete ook drie chocolatiers en drie verkoopsters. De nieuwe belevingswinkel is elke dag open van 9.30 tot 18.30 uur, behalve de sluitingsdag op zondag. V-Chocolatier by Sweertvaegher heeft ook winkels in Brugge en Antwerpen. Het atelier zit al jaren in Helkijn. Meer info op www.v-chocolatier.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.