Twintigers die dronken jongeman beroven na avondje uit krijgen 120 uur werkstraf

Het trio duwde het slachtoffer van zijn fiets.
BELGA Het trio duwde het slachtoffer van zijn fiets.
Twee Kortrijkse twintigers moeten van de rechter een werkstraf van 120 uur uitvoeren omdat ze op 10 september 2017 in het Kortrijkse centrum een dronken jongeman van zijn gsm en portefeuille beroofden na een avondje stappen. Een derde kompaan kreeg een jaar effectieve celstraf.

Op beelden van bewakingscamera’s in het centrum kon de politie zien hoe Zakaria I., Jean-Claude G. en Luc B. in de vroege ochtend het slachtoffer aan de tunnel naar de Doorniksewijk opmerkten en achtervolgden. Het slachtoffer was behoorlijk boven zijn theewater na een shift als barman en zijn avondje uit daarna. Zakaria en Luc duwden het slachtoffer van zijn fiets en gingen er met zijn portefeuille en gsm vandoor. Jean-Claude stond er bij en keek er naar. “Hij deed niets”, nam Luc het nog voor zijn vriend op. Voor het eerst bekende B. dat hij een stommiteit had begaan. “Ik had te veel gedronken”, bekende hij. Zakaria I. daagde niet op voor het proces en kreeg als enige een effectieve celstraf van een jaar. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.