Twintiger terecht voor klap aan vriend na avondje stappen: “teleurgesteld in mezelf”

camera's registreerden de slag aan zijn vriend in de Kortrijkse binnenstad
Henk Deleu camera's registreerden de slag aan zijn vriend in de Kortrijkse binnenstad
Een 20-jarige jongeman uit Harelbeke moest zich woensdag voor de Kortrijkse strafrechter verantwoorden omdat hij na een avondje stappen in Kortrijk op 21 januari 2018 een vriend een klap met een signalisatiebord gaf. “Ik ben teleurgesteld in mezelf, gelukkig liep alles nog redelijk goed af”, besefte Tim D.

Na een avondje uit met z’n drieën bleven Tim D. en een vriend achter toen hun BOB besliste te vertrekken. Wat volgde was een discussie over de manier waarop ze thuis zouden geraken. Plots greep D. naar een signalisatiebord langs de weg en sloeg er zijn vriend mee op het hoofd. Het slachtoffer bleef bewusteloos achter maar D. bekommerde zich niet verder over hem. “Dat zal nooit meer gebeuren. Sindsdien drink ik geen alcohol meer. Moest ik de klok kunnen terugdraaien…”, klonk het bij Tim D. Passanten zagen het bewusteloze slachtoffer liggen en konden de hulpdiensten snel alarmeren. Camera’s in de Kortrijkse binnenstad registreerden het hele voorval. D. heeft veel spijt en betaalde ook al een schadevergoeding van 5.000 euro. “Ik wil bewijzen dat ik het wél goed kan doen”, besloot hij. Hij hoopt er met de gunst van de opschorting, en dus zonder straf, van af te kunnen komen. Vonnis op 6 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.