Twee Kortrijkse nieuwkomers in Vlaams parlement: Maxim Veys (sp.a) en Carmen Ryheul (Vlaams Belang)

Maxim Veys installeerde vroeger trapleuningen. Straks zit hij in het Vlaams parlement.
Henk Deleu Maxim Veys installeerde vroeger trapleuningen. Straks zit hij in het Vlaams parlement.
Kortrijk krijgt twee nieuwkomers in het Vlaams parlement. Dat zijn Maxim Veys (sp.a) en Carmen Ryheul (Vlaams Belang). Sp.a-gemeenteraadslid Maxim Veys (32) haalde 7.204 stemmen. De voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij Wonen Regio Kortrijk wil als volksvertegenwoordiger onder meer op wonen inzetten.

“Er moeten meer en betere sociale woningen komen. Want mensen met een warme en goeie thuis hebben meer kans om erop vooruit te gaan”, zegt Maxim Veys. “We kunnen enkel samen vooruit en een toekomst delen. Je moet iedereen mee hebben. Bij veel mensen ontbreekt de hoop op een betere toekomst. Het baart mij zorgen dat de antipolitiek gewonnen heeft. Laat ons naar de mensen luisteren die op Vlaams Belang stemden. Laat ons hen duidelijk maken dat Vlaams Belang vooral met makkelijke slogans communiceert. We moeten die mensen weer proberen te verbinden. Ik hoop om met alle Kortrijkse parlementairen goed samen te kunnen werken”, aldus Maxim Veys. Gemeenteraadslid Carmen Ryheul (Vlaams Belang), HR manager bij leverancier van zonweringen Brustor in Wevelgem, is in het Vlaams parlement verkozen met 8.534 stemmen. Carmen Ryheul, maandag meteen weer aan de slag, was vroeger bestuurslid van de vzw Feest in Kortrijk (FIK).

Carmen Ryheul was vroeger bestuurslid van de vzw Feest in Kortrijk.
Vlaams Belang Carmen Ryheul was vroeger bestuurslid van de vzw Feest in Kortrijk.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.